Ekonomist Dr. Atilla Yeşilada, Bakan Albayrak için “Artık hayal kırıklığı yaratmanın ötesinde küçük kurnazlıkları da devlet yönetimi lügatına ekleyerek ekonomiye zarar vermeye başladı” değerlendirmesinde bulundu.
Yeniçağ’da yer alan habere göre, Yeşilada, SWAP pazarının kitlenmesi, tüm mevduat ve kredi faizlerinin Albayrak tarafından belirlenmesi, TCMB bilançosuna makyaj ve kamu bankaları eliyle döviz satmak başlıklarını Albayrak’ın küçük kurnazlıkları olarak değerlendirdi. Yeşilada, “Yatırımcı ve iş dünyası artık Berat Albayrak’a güvenini yitirdi. Eğer ekonomide yeni bir disiplin ve reform programı açıklanacaksa, bunun sevk ve idaresinin Albayrak’tan başka bir isme bırakılması itibar için şart. New York’ta ben sormadan üç yatırımcı Albayrak bahsini açtı. Washington’da sınıfta kalmıştı sevgili abim. Çünkü dersini çalışmamıştı. Rakamlara vakıf olmadığı için hiçbir soruya doyurucu cevap verememişti. Dönüşte de yabancılarla görüştüm. “Biz bu Merkez’in SWAP meselesini kamuya sorduk, inkâr dahi etmediler” diyorlar. Seçim sonrası Albayrak’ın görevden alınabileceğini düşünüyorum. Babacan geri gelir diyenler var ama o görev almam diyormuş. Sayın Albayrak da belki Enerji Bakanlığına dönebilir.” dedi.
https://www.abcgazetesi.com/beratalbayrakgorevdenalinabilir16650
THY seçim için harekete geçti175 izlenme
Vatandaşı mahkum ettikleri tablo! İstanbul'da eksi 5 derecede ekmek kuyruğu! 'Bizi bu duruma getirenler utansın'65 izlenme
CHP'nin eski ABD temsilcisi partiyi dava etti20 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 49.424 yeni vaka tespit edildi, 66.873 kişi sağlığına kavuşurken, 188 kişi hayatını kaybetti!45 izlenme
Gidişin ayak sesleri: Erdoğan'ın canlı yayını reyting listesinde ilk 20'ye bile giremedi43 izlenme
Bülent Arınç'ın damadına FETÖ'den beraat veren hakimler için karar!17 izlenme
AKP'de yeni kriz! Parti içinden Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'ye istifa çağrısı!40 izlenme
Türkiye şehitlerine ağlarken, MHP’nin seviyesiz Akşener kampanyasına tepki yağdı!58 izlenme