Cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alınan o anlarda ise atılan köpeklerden birisinin canlanarak açılan kuyudan çıkıp hızla uzaklaştığı görülüyor.
Kan donduran olay 25 Ekim tarihinde Konya'nın Sarayönü ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgilere AKP'li Sarayönü ilçe Belediyesi personeli tarafından uyuşturucu iğneyle bayıltılarak toplatılan onlarca köpek boş bir arazide açılan kuyuya atılarak üzerleri toprakla örtüldü.
Cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alınan o anlarda ise atılan köpeklerden birisinin canlanarak açılan kuyudan çıkıp hızla uzaklaştığı görülüyor. O anları kayıt altına alan bir vatandaş, “Sarayönü Belediyesi köpekleri vurup, kuyu kazarak atıyor. Dün de vurup getirdiler” ifadelerini kullandı.
Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; görüntülerin ardından Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu konuyla ilgili hukuki süreç başlatırken, Sarayönü Kaymakamlığı tarafından da idari ve adli soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Sarayönü ilçesinin sokaklarında belediye zabıta ekiplerinin 3 gündür bayıltıcı iğneleri kullanarak birçok köpeği vurduğunu ve diri diri toprağa gömdüğünü ifade eden Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli, şunları söyledi:
“23 Ekim- 25 Ekim 2021 tarihleri arasında yaşanan bu olayın görüntüleri elimize geçince hareket geçtik. 3 gün boyunca belediyeye ait şantiyede birçok can gömülmüş bu şekilde. Görüntüde görüldüğü gibi bu canlardan biri uyanıyor kendine gelip kaçıyor diri diri görülmekten kurtuluyor. Belediye Başkanı ve tüm belediye yetkilileri Katliamın azmettiricisi olarak yargıda hesap vermeli. Konya Hayvan Hakları Komisyonu Avukatları ile birlikte biz hayvanseverler birlikte ilgileniyoruz ama Tarım İlçe Müdürlüğü görevini ihmal ediyor. Bu katliamın bir ucu da kendilerine dokunduğu için çok yavaş hareket ediyorlar.”
Şantiye alanında AKP'li belediye tarafından yasadışı bir barınak kurulduğunu ve köpeklerin burada açlığa terk edildiğini söyleyen Sürmeli, “Etrafı çevirili bir bölümde birçok canın aç susuz olduğunu tespit ettik. Şantiyede çalışan bir görevli de olmadığı için zaman zaman köpek canların birbirini parçalayıp öldürdüğünü de söyledi. Bu katliam karşısında bütün vicdan sahiplerini dayanışmaya acil davet ediyoruz” dedi.
O karar Belediye Meclisi'ni karıştırdı! AKP ve MHP arazileri satışa çıkardı!
CHP asgari ücretin 2 bin lira olması için kanun teklifi sundu!
Diyanet Atatürk ve Ecevit’i unuttu!
Ege Üniversitesi'nde yemek zammını protesto eden öğrencilere polis müdahalesi! Gözaltılar var
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Paris' yanıtı
21 yaşındaki genç kendini asarak intihar etti...
Bakan Işıkhan duyurdu: SSK ve Bağkur emeklisine ek zam
Ümit Özdağ’dan çarpıcı Süleyman Soylu iddiası! ‘O itirafının olduğu videoyu AA'dan ve bakanlığın sosyal medya hesaplarından sildirdi!’
Erdoğan "Zekat verilse İslam aleminde fakir kalmaz. Bir yanda lüks içinde yaşayanlar bir yanda kıtlık için yaşamaya çalışanlar var"
Süt ve süt ürünlerine yüzde 25 zam geldi!