‘Türkiye Devlet Fedaileri’ isimli yapılanma ile ilgili tartışmalar sürüyor. Geçen gün İzmir'in Torbalı ilçesinde, Mehmet Cazip Obay adlı şahıs, 15 Temmuz Federasyonu Başkanı Mehmet Sıddık Dönmez ile tartıştı. Olay yerine gelen polis, tarafları karakola götürdü.
Obay'ın üzerinden bir adet kurusıkı tabanca ve üstünde Cumhurbaşkanlığı forsunun da olduğu “Türkiye Devlet Fedaileri” yazılı kimlik kartı çıktı. Şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Mehmet Sıddık Dönmez’in ifadesine BirGün'den Aycan Karadağ ulaştı.
'EMNİYET ADINA İŞ YAPARIM'
Şahıs ‘Bana her ay 50 bin TL para ödeyeceksin’ dedi. Bana ‘Ben Süleyman Soylu’nun adamıyım, ben İstanbul Emniyeti adına iş yaparım. Eğer vermezsen seni şu an emniyet güçlerine aldıracağım’ dedi. Mehmet Cazip Obay polisi aradı gelen polise de aynı şeyleri söyledi.
'AMAÇ KOLLUĞA YARDIMCI OLMAK'
Konuyla ilgili açıklama yapan Obay ise, Türkiye Devlet Fedaileri adlı yapılanmanın resmi bir kuruluş olmadığını ifade etti, amaçlarını ise “Kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak” diye açıkladı. Obay, “Devlet Fedaileri herhangi bir ideoloji taşımayan, tamamen milliyetçi gençlerden oluşan insanların bir araya gelerek, kolluk kuvvetlerine ‘Şurada bu insan torbacı, şurada bu insan bunu yapıyor’ gibi bilgi veren kişilerdir” dedi.
Konuyu gündeme getiren CHP İzmir Milletvekilli Murat Bakan ise BirGün’e yaptığı açıklamada, “Bu tarz ne olduğu belli olmayan yapılanmaların ortaya çıkması, ülkemizde silahlı güç, paramiliter yapılanmalar olduğu izlenimini veriyor ve bu da toplumda korkuya ve endişeye sebep oluyor. İnsan bilmediği şeyden korkar. Biz bu yapılanmaları araştırıyor, ifşa ediyor ve görünür kılıyoruz. Biz bu yapılanmaları ve iddiaları Meclis’e taşıyor, basın aracılığıyla kamuoyuna duyuruyoruz. Saray’ın yaratmaya çalıştığı gizem havasından korku ikliminden çekinmiyoruz.”
Trafik cezaları aldı başını gitti: İşte güncellenen yeni fiyatlar33 izlenme
AKP, ABD’de tanıtım için lobi şirketlerine milyonlar harcıyor98 izlenme
Kanser eden ürünleri açıklayan bilim insanı Bülent Şık'a hapis cezası!2771 izlenme
Yandaş Yusuf Kaplan'ı korku sardı! "Başörtüsü açma trendi yaygınlaşıyor, alarm zilleri çalıyor"99 izlenme
Ecdadı çok sevdiklerinden türbesinin üstüne apartman diktiler!263 izlenme
Gazze sınırında gazetecilerin bulunduğu yere füze düştü, iki Türk gazeteci yaralandı52 izlenme
Evi yanan vatandaş isyanda! 'Biz evimizi yangından korurduk! Su depolarımızda jeneratör var. Suyumuzu vermediler, oyaladılar. Göz göre göre yandık!'79 izlenme
'İkinci Seçil Erzan' vakası denilmişti... Bakın kim çıktı!27 izlenme