Ekonomist Remzi Özdemir ve Evren Devrim Zelyut, "Dolar 18.20 lira, benzin 16 lira olacak" dediler ve tarih verdiler.
DOLAR VE EURO ARTACAK MI?
Merkez Bankası'nın faiz indirme kararı sonrasında tırmanışa geçen dolar kuru 20 Aralık gecesi frenlendi. Dolar kuru 18 liradan bir anda 12 liranın altına kadar düştü. Euro da 20 liradan geri döndü. Bu seviyeden döviz alanlar ise dövizin daha da yükseleceğini düşünerek yatırım yaptıkları için mağdur oldular. Peki bundan sonra ne olacak? Dolar ve euro artacak mı? Akaryakıt fiyatları yeni zamları görecek mi?
KÖTÜ HABERİ VERDİLER
YouTube kanalında iki ünlü ekonomistin değerlendirmeleri çok dikkat çekti. Hem Remzi Özdemir hem de Evren Devrim Zelyut yeni zamlar ve dolar kuruyla ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Dolar kurunun ne zaman yükselişe geçeceğini ve akaryakıt fiyatlarını ne kadar olacağını açıkladılar. En çarpıcı değerlendirme Remzi Özdemir'den geldi ve milyonlarca araç sahibi ile vatandaşlara akaryakıt konusunda kötü haberi verdi.
AKARYAKIT FİYATLARI 16 LİRA
Remzi Özdemir, yapılan zamlara yenilerinin ekleneceğini belirterek şöyle konuştu: "Soluksuz kesintisiz her gün zamlar geliyor. Neden? Bu politikanın sonu zamdı. Hatta , mevcut siyasi iktidarın gerçek anlamda zam yaptığına inanmıyorum. Çünkü çok fazla gelmesin diye. Ben elektriğe ve doğal gaza yapılan zamların daha yeterli olmadığını düşünüyorum, yani bu iktidarın politikasına göre. İnanın bana ocak ayı içinde bunun iki katı kadar zam gelecek. Gelmemesi kaçınılmaz. Çünkü bu politika başka bir şey üretemiyor. Zamla, vergiyle finanse etmek zorunda. normal vergiyi de alamıyor. Geriye dolaylı vergi kalıyor. İşte akaryakıttaki ÖTV konusunda daha önce dikkat çekmiştim. Bunu tekrar getirmek zorunda. Akaryakıt fiyatları 15 liraya ulaşacak diye. Şu anda 13.5 lira. Akaryakıt fiyatları çok kısa süre içinde 16 lira olacak. Bunu da iktidar ÖTV ile yapmak zorunda, çünkü artık kasada para yok."
Peki Dolar kuru ne zaman 18 liranın üstüne çıkacak?
DOLAR KURU 18.20 KURUŞ
Dolar kurunun 18 liranın üstüne çıkacağını iddia eden Remzi Özdemir ise şu tespitlerde bulundu: Bu bahar hapı yuttuk. Deli gibi fiyatlar yukarıya doğru gidecek. Buradan söylüyorum. Yatırım tavsiyesi değildir. Yüzde 40 enflasyon varsa ne olur bu dolar kuru? Doları 13 lira baz aldığımızda 13*0.40. Kayıp 5.25 kuruş olur. 13 +5.25 kuruş dediğimiz zaman 18 lira 20 kuruşu yüzde 40 enflasyon varsayımı altında önümüzdeki 12 aylık dönemde tekrar doları 18 lira 20 kuruş olarak göreceğiz. Yatırım tavsiyesi değildir, tamamen iktisadi gerçeklerden hesaplanan bir rakamdır bu.
Emekli, memur ve memur emeklisi maaşları için kritik veriler açıklandı: İşte yeni zam tablosu14 izlenme
Kanal İstanbul’a bilirkişi heyeti oluşturulması için ilginç seçim!73 izlenme
TÜGVA'da yöneticilerin hangi belediyelerden çalışmadan maaş aldıkları ortaya çıktı!42 izlenme
İhale üstüne ihale: Millet bahçelerine 1 yılda 6 milyar TL!30 izlenme
‘200 milyon yıllık tabiat parkı yok olacak’190 izlenme
Facia sonrası skandal paylaşımlar! Ölenlere küfür yağdırdılar8 izlenme
Cübbeli, canlı yayında İsmail Saymaz'la tartıştı ! 'Bu program böyle devam etmez, şekerim fırladı, papağan bu'249 izlenme
İmamoğlu Z Kuşağı'na seslendi: "Sizinle birlikte gençlerin gücü ve enerjisiyle milletin, gençliğin, Z kuşağının iktidarını hep birlikte kuracağız"13 izlenme
AKP'li Özlem Zengin ve Akit TV sunucusu arasında LGBT gerilimi
Bizdeki yargı mensupları ve ABD'deki yargı mensupları !
Osmangazi Köprüsü’nde tek geçişin maliyeti 500 TL’yi aşabilir!
Aksaraylı börekçi durumu özetledi! 'Vatandaş ucuz olsun diye boş börek soruyor, biz de çıkarmaya başladık'