AKP'li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar devam ederken, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile üniversite bünyesinde yeni açılan Hukuk Fakültesi dekanlığına Prof. Dr. Selami Kuran getirildi.
Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri fakülte kurma yetkisinin, TBMM’ye ait bir yetki olduğunu hatırlattığı açıklama ile, Ankara 7. İdare Mahkemesi’ne dekan atamasının iptali için başvuruda bulundu.
Yapılana açıklamada, ''Daha önce üniversitemizin kadrolu öğretim üyeleri arasından seçilmiş dekanları atamak için aylarca bekleyen YÖK, sözü edilen dekan atamasını adeta ışık hızıyla yapmıştır. Atama sürecindeki anormal hız, YÖK’ün kendi yönetmeliğindeki dekan atama prosedürünü dahi uygulamadığını çok açık bir şekilde göstermektedir. Yapılan işlemin hukuksuz olduğu ve kamu yararının gözetilmediği, üniversitemizin yönetimini ve işleyişini olağan dışı yöntemlerle değiştirme hedefi güdüldüğü açıktır'' denildi.
Cumhurbaşkanı Kararı ile Boğaziçi Üniversitesi’ne biri hukuk diğeri iletişim fakültesi olmak üzere iki yeni fakülte kurulmasına dair görüşünü açıklayan Avukat Fırat Kuyurtar, ''Cumhurbaşkanı Kararı ile Boğaziçi Üniversitesi’ne biri hukuk diğeri iletişim fakültesi olmak üzere iki yeni fakülte kuruldu. Fakülte kurma yetkisi, TBMM’ye ait bir yetki. Yüksek Öğretim Kanunu bu konuyu son derece açık bir şekilde düzenlemiş olmasına karşın, Cumhurbaşkanı Kararı ile fakülte kurulması, TBMM’ye ait bir yetkinin de gaspı anlamına geliyor. Yani bize göre ortada hukuka uygun bir şekilde kurulmuş fakültelerin var olmadığı açık. Şimdi ise hukuken vücut bulmamış bir fakültenin başına, Boğaziçi Üniversitesi’nin profesörlüğe atama şartlarını taşımayan ve bu konuda sınanmamış olan, geçmişte AKP’den milletvekili aday adayı olmuş bir akademisyenin dekan olarak atanması söz konusu. Peki hukuken varlığı son derece tartışmalı olan, henüz ortada altyapısı, planlaması olmayan bir fakülteye, üstelik üniversite dışından ve atama şartlarını taşıyıp taşımadığı da araştırılmamış bir akademisyen neden atanır?'' dedi.
Kuyurtar, ''Yapılan işlemlerde asla kamusal yarar gözetilmiyor ve tamamen üniversiteyi ‘teslim almaya’ yönelik sonuçlar elde etme amaçlı hareket ediliyor. Özetle, ‘yönetemiyorsam gerekirse her türlü zararı veririm’ şeklinde özetlenebilecek bir yaklaşımın tezahürü olarak gördüğümüz bu atamayı kabul etmek mümkün olmadığından, gerek fakülte kuruluşundaki hukuksuzluk gerekse atama işleminde usulsüzlükler nedeniyle, Prof. Dr.Selami Kuran’ın Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne atanması işlemini dava ettik'' ifadelerini kullandı.
İzmir’de neler oluyor? CHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı!132 izlenme
Bütçenin şans oyunu geliri 4 katına çıktı40 izlenme
Atatürk düşmanları, 10 Kasım’da camilerde Atatürk için mevlüt okutulacak olmasını protesto için çağrı yaptı, sadece 25 kişi gitti!21 izlenme
KYK borcunu ödeyemeyen 280 bin öğrenciye haciz geldi!97 izlenme
Hahambaşı'nın Erdoğan'a sarılması gündem oldu: 6. saniyede başladı 34. saniyeyi kadar devam etti74 izlenme
Ümit Özdağ: “AKP’li Suriyeliler muhalefete saldırıyor”617 izlenme
Sahilleri doldura doldura bitiremediler! Bir şehrimizdeki doğa harikası betona gömülecek62 izlenme
AKP’li yıllarda İBB’de araç skandalı: 6 milyon dolar kamu zararına valilik kalkanı32 izlenme
TÜGVA’cı müdür cübbesiyle ‘derste’
İsrail durmuyor: Savaş uçakları, "son dönemde İsrail'e gerçekleştirdiği saldırılara cevap olarak" Yemenli Husileri vurdu
Emekli yaşamaktan niye vazgeçiyor?
Yollar köstebek yuvasına döndü, AKP’li başkan sorunu gidermek yerine helallik istedi