AKP'li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar devam ederken, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile üniversite bünyesinde yeni açılan Hukuk Fakültesi dekanlığına Prof. Dr. Selami Kuran getirildi.
Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri fakülte kurma yetkisinin, TBMM’ye ait bir yetki olduğunu hatırlattığı açıklama ile, Ankara 7. İdare Mahkemesi’ne dekan atamasının iptali için başvuruda bulundu.
Yapılana açıklamada, ''Daha önce üniversitemizin kadrolu öğretim üyeleri arasından seçilmiş dekanları atamak için aylarca bekleyen YÖK, sözü edilen dekan atamasını adeta ışık hızıyla yapmıştır. Atama sürecindeki anormal hız, YÖK’ün kendi yönetmeliğindeki dekan atama prosedürünü dahi uygulamadığını çok açık bir şekilde göstermektedir. Yapılan işlemin hukuksuz olduğu ve kamu yararının gözetilmediği, üniversitemizin yönetimini ve işleyişini olağan dışı yöntemlerle değiştirme hedefi güdüldüğü açıktır'' denildi.
Cumhurbaşkanı Kararı ile Boğaziçi Üniversitesi’ne biri hukuk diğeri iletişim fakültesi olmak üzere iki yeni fakülte kurulmasına dair görüşünü açıklayan Avukat Fırat Kuyurtar, ''Cumhurbaşkanı Kararı ile Boğaziçi Üniversitesi’ne biri hukuk diğeri iletişim fakültesi olmak üzere iki yeni fakülte kuruldu. Fakülte kurma yetkisi, TBMM’ye ait bir yetki. Yüksek Öğretim Kanunu bu konuyu son derece açık bir şekilde düzenlemiş olmasına karşın, Cumhurbaşkanı Kararı ile fakülte kurulması, TBMM’ye ait bir yetkinin de gaspı anlamına geliyor. Yani bize göre ortada hukuka uygun bir şekilde kurulmuş fakültelerin var olmadığı açık. Şimdi ise hukuken vücut bulmamış bir fakültenin başına, Boğaziçi Üniversitesi’nin profesörlüğe atama şartlarını taşımayan ve bu konuda sınanmamış olan, geçmişte AKP’den milletvekili aday adayı olmuş bir akademisyenin dekan olarak atanması söz konusu. Peki hukuken varlığı son derece tartışmalı olan, henüz ortada altyapısı, planlaması olmayan bir fakülteye, üstelik üniversite dışından ve atama şartlarını taşıyıp taşımadığı da araştırılmamış bir akademisyen neden atanır?'' dedi.
Kuyurtar, ''Yapılan işlemlerde asla kamusal yarar gözetilmiyor ve tamamen üniversiteyi ‘teslim almaya’ yönelik sonuçlar elde etme amaçlı hareket ediliyor. Özetle, ‘yönetemiyorsam gerekirse her türlü zararı veririm’ şeklinde özetlenebilecek bir yaklaşımın tezahürü olarak gördüğümüz bu atamayı kabul etmek mümkün olmadığından, gerek fakülte kuruluşundaki hukuksuzluk gerekse atama işleminde usulsüzlükler nedeniyle, Prof. Dr.Selami Kuran’ın Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne atanması işlemini dava ettik'' ifadelerini kullandı.
Diyarbakır Tabip Odası Başkanı: Sağlık çalışanlarının istifa haberleri geliyor!56 izlenme
Uzman açık açık söyledi: İstanbul için tehlike çanları çalıyor42 izlenme
Bloomberg, Beşar Esad'ın nasıl kaçtığını ortaya çıkardı64 izlenme
Gezi Parkı eylemlerinde öldürülen Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz konuştu96 izlenme
Selçuk Özdağ'dan Peker iddiası: 'AKP için miting yapayım' teklifini reddettik32 izlenme
Bir alkol grubuna daha dev zam! Viski, votka, cin, tekila...24 izlenme
Üniversite giriş sınavı soruları çalındı mı? #sorularçalındı gündem oldu70 izlenme
Tasarruf genelgesi yeni yıla giremedi: 4,2 milyar liralık araç kiralandı44 izlenme
Aylin Sözer’i katleden cani, kan donduran detayları anlattı…
Uğuroğlu: Çeşitli kaynakların iddiasına göre Süleyman Soylu da işin içinde
Vatandaşların Ali Erbaş'a tepkileri dinmiyor! ‘Atatürk’e lanet okuyanın kanından şüphe ederim!’
Deniz Zeyrek 'elimde belgeler var' dedi: "Mustafa Varank memur maaşıyla 100 milyonluk havuzlu villa almış"