Kadir Has Üniversitesi araştırma görevlisi Zeliha Gizem Sayın, bir grup öğrenci ile yaşadığı ‘ibadethane’ tartışması sebebiyle gündeme geldi. Üniversitede ibadet için kullanılan odanın dışındaki koridora ayakkabı ve çantalarını koyan öğrencileri, ayakkabılarını ayakkabılığa koymaları konusunda uyaran Sayın hedefe konuldu. TÜGVA’lılar ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral başta olmak üzere birçok kişi tarafından hedef gösterilen akademisyene öğrenciler okulda yaptıkları açıklamayla destek verirken, üniversite yönetimi olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sosyal medya üzerinden hedef gösterilen Sayın, emniyete çağrıldı.
KRT’den Fırat Fıstık’ın aktardığına göre, akademisyen Zeliha Gizem Sayın hakkında emniyet tarafından soruşturma başlatıldı. Sayın’ın, Emniyet’ten aranarak söz konusu videoyla ilgili ifadeye çağrıldığı öğrenildi.
“Üniversitelerimizin bir an önce bu problemli zihniyetlerden temizlenmesi gerekir” diyerek Sayın’ı hedef gösteren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, şunları söyledi:
“Gençler; İslam ‘komşuluk hakkını’ da gözetir. Müslüman örnek olmak zorundadır. Önce bu hakkı gözeterek ayakkabıları ayakkabılığa koymalısınız. Makul bir sebepten kullanamıyorsanız o ayrı…
Ve eğitimi yalnız teoride almış, ahlakı geçtim, etik değerlerden de yoksun hanımefendi; bu davranışınızla, İslama ve Müslümanlığa olan tahammülsüzlüğünüzü gösteriyorsunuz. 28 Şubat zihniyetinin günümüz hali bu. Mescid mi ibadethane mi diye bir şeyler zırvalamışsınız. Müslümanların da ibadet ettiği alana, tüm ikazlara rağmen ayakkabılar ile girmek anca sizin gibi İslamofobiklerin yapacağı bir davranıştır. Üniversitelerimizin bir an önce bu problemli zihniyetlerden temizlenmesi gerekir.”
AKP’ye yakınlığıyla bilinen TÜGVA da okul önünde bir açıklama yaptı. Açıklamada “Müslüman Türkiye Cumhuriyeti” ifadesi kullanıldı.
TÜGVA’nın protestolarına karşı okullarının önünde toplanan üniversite öğrencileri, hocalarına sahip çıkarak “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganlarını attı.
Gazeteci Fatih Yaşlı, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, konuya ilişkin şu ilişkin ifadeleri kullandı:
“Okulun kapısına 10 metre (yazıyla on) uzaklıkta bir camii varken, geçen sene “mağduruz” diyerek okula mescit istemişler. Mescit açılmış ama şimdi de “mescite ayakkabıyla girildi” diye provokasyon peşinde koşuyorlar, okulun hocalarını hedef gösteriyorlar.”
Tele1
Trump'ın isim hakkını almıştı: İnşaat devi Yeşil GYO iflasın eşiğinde
Aynı market aynı ürün ama 3 yılda fiyat farkı uçurum
AKP’li Başkan’a aşı torpili!
Ünlü ekonomistten seçim yorumu: "Türk lirasında işler çirkinleşebilir"
Maraş Katliamı'nın bir numaralı sanığının cenaze törenine dört genel başkan katıldı
AKP kongrelerinin yapıldığı illerdeki vaka sayılarında artış yaşandı!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilikte yaş yükseltilmesine ilişkin bir çalışmamız yok
Özdağ’dan flaş iddia! 2.5 milyon Suriyeli geliyor!
İşçi emeklisinin sokak röportajına damga vuran sözleri: "Yıllardır emek vermişim, beni usta olarak göstermediler. Milyonlarca insana ev yaptım, kendime ev yapamadım. Nasıl yaşam biçimi bu"
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ihalesi sonuçlandı: 508.3 milyona tüm halatları değişecek
Erdoğan'ın korumaları, ABD'de protestoda bulunan vatandaşlara saldırdı !
Dışişleri Bakanı Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
Depremzede yurttaş 10 bin liralık yardıma başvurdu, hayatının şokunu yaşadı
Odası, danışmanı, maaşı var ama kendisi yok!