İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, Türk halkının huzurunu kaçıran ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve çetelere nefes aldırmayacaklarını belirtti.
Yerlikaya, uyuşturucu madde ticareti başta olmak üzere çeşitli suçlar işlediği tespit edilen ve Fransa tarafından çıkartılan Interpol kırmızı bülteni ile aranan Karadağ uyruklu Sead Dedeic ile Hollanda tarafından çıkartılan Interpol kırmızı difüzyon mesajıyla aranan Hollanda uyruklu Marciano Eugene Ruimwijk'in İstanbul'da düzenlenen operasyonlarla yakalandığını bildirdi.
Operasyonlarda görev alan polisleri tebrik eden Yerlikaya, "28 Şubat 2024 tarihinde Edirne İpsala Kara Hudut kapısından ülkemize giriş yapan ve hakkında 2024 Nisan ayında Interpol kırmızı bülteni yayınlanan Sead Dedeic, düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Hakkındaki kırmızı difüzyon mesajı 2024 yılı Nisan ayında yayınlanan Marciano Eugene Ruimwijk de ülkemize giriş yaparken yakalandı." ifadelerini kullandı.
Odatv.com
Bay Kemal'in Tahtası'nda yedinci bölüm: 'Türkiye’yi ihya etmeye o kadar hazırız ki, o kadar çok çalıştık ki…'
Valilik ve fırıncılar arasında ekmek kavgası: Bir zam, bir indirim
'Casusluk' davasının ardından CHP'li Günaydın paylaştı: İşte itirafçı Hüseyin Gün'ün AKP'lilerle fotoğrafı!
Turkcell'de yönetim krizi: 10 günlük genel müdür, görevden alındı
Meclis pizza, pide ustası alacak
Kanal İstanbul'da maliyet arttıkça artıyor: 75 milyardan 370 milyar TL'ye çıktı!
TZOB Genel Başkanı uyardı! "Tarım nüfusu tehlikede"
Deniz Zeyrek'ten Mustafa Varank ile ilgili çarpıcı iddia: "Memur maaşıyla 100 milyonluk havuzlu villayı nasıl alabilir?"
TBMM Başkanvekili Karaca'dan 'şeriatçıyız' diyen Cübbeli Ahmet'e suç duyurusu
CHP’li İlgezdi: “Cumhuriyet düşmanları ödüllendiriliyor”