Başbakan Binali Yıldırım, Almanya’nın Türkiye’de yapılması planlanan ‘Altay’ tanklarının üretimine iştirak etmesini dilediğini ve bu işbirliğinden her iki tarafın da fayda sağlayacağını belirterek, “Daha fazla Almanya’ya getirir çünkü makineler Almanya’dan geliyor. Önemli aksamlar Almanya’dan geliyor. Daha basit parçalar Türkiye’de yapılıyor” dedi.
Afrin’de yürütülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanılan tankların basına sızan fotoğrafları, Alman kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Kamuoyunun tepkisi ve muhalefetin eleştirisi üzerine Başbakan Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, tank satışını ve modernizasyonunu durdurma kararını 25 Ocak’ta almıştı. Başbakan Binali Yıldırım’ın geçen günlerde Almanya’da Merkel’le görüşmesinin ardından yaklaşık bir yıldır Türkiye’de tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel, tahliye edilmişti.
‘Daha basit parçalar Türkiye’de yapılıyor’
Yıldırım, Alman haber ajansı dpa’ya konuştu.
Başbakan tank satışının durdurulmasıyla ilgili, “Yani bu noktada biz çaresiz değiliz. Almanya verirse ne ala, memnun oluruz ama bizim alternatiflerimiz her zaman var. Kendimiz de yapabiliriz” dedi.
Yıldırım, Alman tanklarının Suriye’deki harekatta kullanılmalarının yasal olarak sorun teşkil etmediğini belirterek, “Gayet tabii ki kullanacağız. Biz bunları bu günler için aldık. Ülkemize yapılan saldırılarda bu silahları kullanmayıp ne zaman kullanacağı.” diye konuştu.
Almanya’nın Türkiye’de yapılması planlanan ‘Altay’ tanklarının üretimine iştirak etmesini dilediğini ve bu işbirliğinden her iki tarafın da fayda sağlayacağını savunan başbakan, “Daha fazla Almanya’ya getirir çünkü makineler Almanya’dan geliyor. Önemli aksamlar Almanya’dan geliyor. Daha basit parçalar Türkiye’de yapılıyor” dedi.
‘Erdoğan, Almanya’yı ziyaret edecek’
Yıldırım, Alman hükümetinin Türkiye’ye yönelik silah ihracatını kısıtlamasının ya da durdurma işlemlerinin yanlış anlaşılmalardan kaynaklandığını ve bu kararları doğru bulmadıklarını belirterek, “Biz NATO üyesiyiz. Almanya da NATO üyesi. Biz bölgemizde NATO sınırlarını koruyoruz” dedi.
Terör örgütlerinin Türkiye topraklarına füzelerle saldırdıklarını belirten Yıldırım, “Biz ne yapıyoruz, biz de NATO’nun güney sınırını koruyoruz” ifadesini kullandı.
Almanya’da yeni bir hükümet kurulduktan sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da Almanya’yı ziyaret edeceğini söyleyen Yıldırım, “Tabii bir kere hükümet kurulup resmen göreve başladıktan sonra mutlaka üst düzey karşılıklı ziyaretler gündeme gelecektir. Hem Cumhurbaşkanımız gelir hem Sayın Merkel Türkiye’ye gelir“ değerlendirmesinde bulundu.
http://gazeteport.com/2018/binaliyildirimdanyerlimillitankaltayitirafi110913/
ABD’nin askeri dergisi Atatürk için böyle dedi "Gelibolu kayası, parlak zekâ ve kuvvetli irade"66 izlenme
Sabah yazarı terbiyesizlikte sınır tanımadı! "10 Kasım'da genelevler de kapalı mıydı bilmiyorum"410 izlenme
Gerici doktor yeminini unutup "Teşhircilere bakmam" demişti: Cevabını Tabipler Birliği verdi13 izlenme
İzmir Şehir Hastanesi’nde skandal akşam yemeği menüsü: Yemeğin yeteri kadar çıkmaması sebebiyle birçok sağlık çalışanına lavaş ve sağan verildi!39 izlenme
12 şehit varken Sinan Oğan'ın Londra'daki keyifli anları tepki çekti! Fotoğrafı balık restoranının sahibi paylaştı39 izlenme
'Türkiye acil fon bulmak için farklı müttefiklerle temasa geçti'119 izlenme
Eski AKP'li, 35 yıllık siyasetçiden Hayır 'Bugüne kadar hep yanıldık ve kandırıldık diyenlere #Hayır diyeceğim !'352 izlenme
Depremde yıkılmayan ünlü binayı yıkacaklar: Rezerv alan planında binaya yer verilmedi31 izlenme