Türkiye, ekonomik ve sosyal krizlerin derinleştiği bir dönemde Meclis, 28. Dönem 3. Yasama Yılı’na veda ederken, AKP iktidarının ekonomik ve sosyal karnesi de ortaya çıktı. Türkiye’nin karşı karşıya olduğu ekonomik ve sosyal tablonun “vahim” boyutlara ulaştığını belirten CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, iktidarın 23 yıllık yönetimini kapsamlı verilerle eleştirdi.
4.7 TRİLYON TOPLANDI
Tahtasız, yoksulluktan borç yüküne, işsizlikten intiharlara kadar uzanan bir tabloyla “İktidar sınıfta kaldı” dedi. AKP’nin 23 yıllık iktidarında ülkenin 527 milyar dolar dış borcu olduğunu belirten Tahtasız, bütçenin yüzde 20’sinin faize gittiğine dikkat çekti. İşsizlikte ise rekor seviyeye ulaşıldığını vurgulayan Tahtasız, “13 milyon işsizimiz bulunuyor. Atanamayan öğretmen sayısı 1 milyon 200 bin kişi” dedi.
Yoksulluğun boyutuna işaret eden Tahtasız, “Yoksulluk sınırı altında 51 milyon kişi yaşıyor. 23 milyon icra dosyası var, yani her dört kişiden biri icralık” diye konuştu. Tahtasız ayrıca vatandaşın vergi yüküne de dikkat çekerek, “Bu yılın ilk altı ayında vatandaş saniyede 305 bin lira, dakikada 18 milyon lira, saatte 1 milyar 98 milyon lira, günde 26 milyar 361 milyon lira vergi ödedi. Toplamda ise 4 trilyon 771 milyar lirayı devlete aktardı” dedi. Toplumsal sorunlara da dikkat çeken Tahtasız, “10 milyon madde bağımlısı olan vatandaşımız bulunuyor. 2 milyon insanımız kumar batağında” ifadelerini kullandı. Tahtasız çalışma hayatındaki risklere de dikkat çekerek, “Son bir yılda 2 bin 500 kişi maden ve enerji kazalarında hayatını kaybetti” dedi.
CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız, “Tüm sorunların çözüm yeri olan Meclis halkın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları ve belli kesimlerin yaşadığı mağduriyetleri gidermek yerine havamızı satmaya imkan veren iklim yasasını, zeytinliklerimizi katledecek ve sermayeye peşkeş çekecek maden yasasını çıkarmayı yeğledi. Bu iktidarın artık halka verecek vaadi de ekonomik sıkıntıları çözecek takati de kalmamıştır” ifadelerini kullandı.
Sözcü
İBB vakıflara para aktardığı iddialarını yalanladı: Hiçbir vakfa 'nakit' aktarımı yapılmadı183 izlenme
Diğer fırıncılar tarafından haksız rekabet iddiasıyla suçlanan fırıncı, mahkeme kararıyla üzülerek zam yaptı101 izlenme
13 vekille yapacağı grup toplantısı için otobüs kaldıracak20 izlenme
Gerçek enflasyon yüzde 80!179 izlenme
AKP’li belediye, sağlık merkezi arsasına iş hanı dikti45 izlenme
İmamoğlu, sosyal yardımları 775 milyona çıkarma kararı aldı!95 izlenme
Harkov’daki Türk öğrenci anlattı: "Cehennem silahının kullanılmasından korkuluyor"79 izlenme
Bu kuyruk 180 gün boyunca eve ekmek götürmek için!139 izlenme