Mustafakemalpaşa ilçesinde fırıncılık yapan Kazım Balaban, 30 yıldır unu peşin satın alıp, kira ve komisyon ödemediği için ucuz fiyatla ekmek satıyordu. Vatandaşların takdirini kazanan fırıncı Kazım Balaban, haksız rekabet yaptığı iddiasıyla diğer fırıncılar tarafından mahkemeye verildi. Uzun müddet ucuz ekmek satmak için mücadele eden fırıncı, hakkında açılan davayı kaybedince istemeyerek de olsa ekmek fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldı. Bunu iş yerinin duvarına astığı yazıyla duyuran Balaban, müşterilerinin büyük desteğini aldı.
30 yıldır bu fırından ucuz ve kaliteli ekmek alan müşteriler ise karara tepki gösterdi. 1 liraya satılan 400 gram ekmek 1 lira 25 kuruşa çıkarken, 2 liraya satılan 800 gram ekmek 2 lira 50 kuruşa satılmaya başlandı.
Ekmek fiyatlarına üzülerek zam yaptığını belirten Kazım Balaban, “Ekmek fiyatlarına zam yapmamak için verdiğimiz mücadeleyi kaybettik. Mahkeme bizi haksız buldu. Biz de fiyatlara zam yapmak zorunda kaldık. 1 liraya sattığımız 400 gram ekmeği 1 lira 25 kuruşa satmaya başladık. 2 lira olan 800 ekmeği ise 2 lira 50 kuruşa satıyoruz. Neden tarifeyi değiştirdiğimizi müşterilerimize anlatıyoruz. Kaliteli ve doyurucu ekmek üretmeye, halkın duasını almaya devam edeceğiz” dedi.
İHA
Sosyal medya Tuncay Mollaveisoğlu’nun Tuğçe Kazaz’a yanıtını konuşuyor309 izlenme
Metropoll anketi: 'Laiklik gerekli değil' diyenlerin oranı yüzde 26!64 izlenme
Gara şehitlerinin kanı yerde kalmadı!51 izlenme
Fıstık, mandalinadan sonra şimdi de limon... Rusya’nın iade ettiklerini bize mi yedirecekler?35 izlenme
Danıştay üyesi 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne şerh koydu: "Hukuka, bilime ve laikliğe aykırı"34 izlenme
Her okulda mescit açılacak!122 izlenme
İstanbul seçimini iptal eden YSK üyesini hiç kimse böyle anlatmadı!279 izlenme
Diyanet’in faturası ikiye katlandı!128 izlenme
AKP'li Göksu: Biz suyu getirmeseydik İmamoğlu indirim yapabilir miydi?
SGK Başuzmanı İsa Karakaş hesapladı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
AKP'li Miroğlu CHP hamleleri için partisini uyardı: "Kale artık içeriden fethedilemiyor!"
Kızının elini bırakmayan baba: "Ellerini öptüm ama hiçbir çare bulamadık"