Yakalanan, yaralanan ya da yaşamını yitiren Rus askerlerinin görüntülerini paylaşan Ukraynalı yetkililer, konuşabilecek durumda olan Rus askerlerini de sorguya çekti. Videoların çekildiği zaman ve konum ile ilgili bir bilgi paylaşılmazken, askerlerin verdiği bilgilerin de doğruluğu henüz teyit edilmedi.
Öte yandan İngiliz The Guardian gazetesi, yakalanan Rus askerlerin ailelerine ulaşmayı başardı. Kendisini Paktishev olarak tanıtan bir askerin ailesinden 3 kişi bu görüntülere çok şaşırdıklarını söyledi. Paktishev’in kız kardeşi Yelena Polivtseva, “Kardeşimin yakalandığı görüntüyü gece bana gönderdiler. Tamamen şok oldum. Onun orada savaştığını bilmiyordum” dedi.
RUSYA’DAN KISA AÇIKLAMA GELDİ
Polivtseva, “Kardeşimin orduda olduğunu biliyordum ama Ukrayna’ya gönderildiğini bilmiyordum. Onun da bu durumun farkında olduğunu sanmıyorum” yorumunu yaptı.
Ukraynalı yetkililerin paylaştığı videolar ile ilgili Rusya yönetimi henüz net bir açıklama yapmadı. Rusya Savunma Bakanlığı dün gece sadece, “Yoldaşlarımızdan bazıları öldü ve yaralı olarak ele geçirildi. Fakat ortadan kaldırılan Ukraynalı milliyetçilerin sayısı Rusya’nın zayiatından çok daha fazla” açıklamasını yaptı.
UKRAYNA: 4.500 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, savaşa ilişkin son durumu ve gelişmeleri açıkladıkları bildiri yayınladı. Rus birliklerinden 4 bin 500 askerin hayatını kaybettiği ifade edildi.
Rus birliklerinin moralinin düşük olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Düşman personelinin kaybı yaklaşık 4 bin 500 kişiyi buldu. Makariv – Kiev yönünde bir hat hareket ediyor. Ancak işgalci güçlerin moral düşük durumda. Çernihiv bölgesindeki Koryukivka yakınlarında, Rus Silahlı Kuvvetleri askerleri silahlarını bırakmaya ve teslim olmaya hazır. Ukrayna’nın her yerinde yüzlerce arızalı zırhlı araç ve tank terk edildi” denildi.
UKRAYNA’DA SİVİL CAN KAYBI 352’YE ULAŞTI
Ukrayna Sağlık Bakanlığı, savaşta Ukraynalı 14’ü çocuk olmak üzere 352 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yetkililer, 116’sı çocuk olmak üzere 1684 kişinin yaralandığını da duyurdu.
“KİEV, UKRAYNA’NIN KONTROLÜNDE”
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, başkent Kiev’in Ukrayna kontrolünde olduğunu ve Rusya’nın ilerleme çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığını duyurdu.
Rus birliklerinin hareketlerinin yakından takip edildiğinin ifade edildiği açıklamada, “İşgalci askerler imha edildi. Düşman önemli personel kayıplarına uğradı. Rus birliklerinin morali bozuk ve bitkin. Evimizi davetsiz misafirlerden nasıl koruyacağımızı bildiğimizi gösterdik” denildi.
Başsavcılığın açıklamasına İsmail Saymaz‘dan yanıt: "Hakkımda başka bir suç isnat edilemediği için, Gezi parkı dosyası içerisine atılmak isteniyorum"
Kitap fiyatları ikiye katlandı, öğrenciler isyan etti! "Böyle hayal etmezdik"
Şimdi de metrobüs durağı İBB'nin elinden alınıyor: Bakanlık metrobüsün köprü ayağını satıyor!
AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Silivri'de İmamoğlu'nu ziyaret etti: “Avrupa için Ekrem İmamoğlu dosyası tamamen uydurmadır!”
Şanlıurfa'da sular altında kalan tırın sürücüsü Emin Ergün'ün cansız bedeni bulundu
Tarım Kredi Marketleri'nde skandal! 4 Milyon TL ödendi, tenekelerden peynir yerine tuz çıktı!
Devrik lider Ömer El-Beşir'den 4 milyar dolar çıktı!
‘Kriz yok’ diyen yöneticiye AKP’liler isyan etti!
Polis ağzında kürdan olan genci aradı, 'Rutin denetim' denince tepki topladı!
Demokrasi Nöbetçileri (!) Ankara'da 'Bayrak tutmadı' diye Fransız turisti darp ettiler !
Türkiye’de her bin kişiye bir hekim düşüyor
CHP'li Ali Mahir Başarır'dan AKP'li Mehmet Ali Çelebi'ye: "Sen, rüzgârgülü gibi dönüyorsun. Sen, seni savunan bir gazeteciye iftira atmaktan utanmadın mı?"
İşte AKP'nin kadına şiddetle mücadelesindeki tutumu!
Dilan ve Engin Polat soruşturmasında MASAK raporunun ayrıntıları ortaya çıktı