Türkiye’de derinleşen ekonomik kriz ve hayat pahalılığı Ramazan ayında da vatandaşı zorlamaya devam ediyor. Her geçen gün artan fiyatların ardından alım gücü düşen vatandaşlar ucuz et alabilmek için sabahın erken saatlerinde et kuyruğuna girdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ramazan ayı boyunca sürecek uygun fiyatlı et satışı yapacağını duyurdu. Uygulama dördüncü gününde de devam ederken iftar sofrasına et koymak isteyen vatandaşlar Başkent Marketler önünde sabahın erken saatlerinde kuyruğa girdiler.
Sabah saat 10:00’da başlayan uygulama için vatandaşlar çok daha erken saatlerde beklemeye başlıyor. Uzun kuyruklar sonucunda isimlerini yazdıran vatandaşlar beşer kişilik gruplar halinde şarküteri bölümüne geliyor.
TELE1 muhabiri Gönül Kasap’a konuşan bir vatandaş, “Üç gün geldik bulamadık. Bugün kuyruğa girdik işte. Utanıyorum. Gerçekten utanıyorum. Ağlanacak durumuna utanıyorum. Tarım ülkesi Türkiye’nin düştüğü duruma bak. 20 lira 30 lira ucuz et alabilmek için, 5 liraya ucuz ekmek alabilmek için millet kuyrukta. Allah kahretsin bizi bu duruma düşürenleri.
Uzun saatler sonunda içeri girdiğinde bir kilo kuşbaşı ve bir kilo kıyma alabileceğini söyleyen vatandaş, “O da birkaç ay yetecek işte. Bir de çocuğu olanlar var onlar daha kötü. Allah bizi kurtarsın diyorum mübarek günde”
Tele1
TESK Başkanı'ndan haklı isyan: "Bu insanlar nereden ve nasıl devlete vergi verecekler?"
Albayrak, 'Kanal İstanbul'da arazisi var' iddialarına yanıt verdi
Özgür Özel konuşurken Ayşe Tokyaz'ın ikizi Esra Tokyaz gözyaşlarını tutamadı
Verginin vergisinin vergisini ödeyeceğiz
Bodrumbetona doydu, TOKİ satışa doymadı
Antalya’daki teleferik kazası sonrası ilk rapor açıklandı: Kazanın nedenleri tek tek sıralandı
Sabah yazarı Mehmet Barlas hayatını kaybetti
Elektrikli araç şarj istasyonlarında ilk lisanslar verildi
Erk Acarer iddia etti: "Yargı Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili harekete geçti, emniyet top çeviriyor"
Sandık Gücü’nün hedefi 1 milyon müşahit diyen Çelebi: Seçim günü her türlü senaryoya hazırlıklıyız