İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınarak tutuklanmasının ardından Türkiye genelinde on binlerce kişi protesto gösterileri düzenledi. Gösterilerde sert polis müdahalesi eleştirilere yol açarken birçok öğrenci gözaltına alınarak tutuklandı.

Tutuklanan öğrencilerin aileleri tarafından kurulan Anne Baba Dayanışma Ağı, yarın için Silivri’ye çağrıda bulunarak “Biz anayasal ve demokratik haklarını kullandıkları için tutuklanan, gözaltına alınan, yargılanan, ev hapsi, adli kontrol şartı verilen çocuklarımızın anne babalarıyız. Adliyelerde, cezaevleri önünde birbirimizi bularak oluşturduğumuz anne baba dayanışma ağımızla tek bir çocuğumuzu dahi yalnız bırakmama sözü verdik.“ ifadelerini kullandı.
Aileler tarafından yayınlanan metinde, “Üniversitede, açık lisede okuyan, yüksek lisans, doktora öğrencisi olan veya çalışma hayatına yeni başlayan çocuklarımız Anayasal ve demokratik haklarını kullandıkları için en temel haklarından mahrum bırakıldı. Hala onlarca çocuğumuz tutuklu. Ciddi, hayati sağlık sorunları yaşıyorlar. Okullarından, üniversitelerinden, sıra arkadaşlarından uzakta eğitim haklarına ulaşamıyorlar. Okuyarak veya çalışarak bir gelecek yaratmaya çalışan çocuklarımızın emekleri, umutları parmaklıklar arkasında bırakıldı.” denilirken “Çocuklarımız biz anne babaların umudu, ülkemizin ortak geleceği. Ülkemizin geleceği olan Anayasal ve demokratik haklarını kullanan çocuklarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, “7 Mayıs Çarşamba 12:00’de sendikaları, odaları, gönüllü çalışma yürüten dernekleri, vakıfları, platformları tüm kuruluşları, siyasi partileri, çocuklarımızın sıra arkadaşlarını, haftalardır desteğiyle yanımızda olan herkesi Silivri’de çocuklarımızın sesine ses olmaya çağırıyoruz. Her destek çocuklarımız için biz anne babalar için çok değerli.” denildi.
Danıştay, İnce'yi eleştiren üyesi için karar verdi!1549 izlenme
Okuldaki sahnede AKP milletvekili var: Lisedeki tiyatro propagandaya dönüştü22 izlenme
Banu Avar 'Başkanlık Sistemi'ni anlatıyor ! Lütfen izleyelim, İzletelim...1222 izlenme
Medine örneği Berna Laçin'in başını ağrıttı!263 izlenme
İmamoğlu protestolarına katılmıştı: Tutuklanan öğrencinin annesi de gözaltına alındı!27 izlenme
Tuvalet kâğıdına gelen zamları savunan yurttaşın söyledikleri akıllara durgunluk verdi! 'Önceden tuvalet kağıdı mı vardı kullanmasınlar'64 izlenme
Memurlara da Atatürk’ü unutturdular!78 izlenme
Volkan Konak'ın sahnede fenalaşmasından sonra yaşananlar131 izlenme
Bakanlık haritası sonrası sosyal medyayı sallayan video! 'Bu akşam tüm evler'
Mansur Yavaş, Melih Gökçek'i hatırlatarak tepki gösterdi: "Hakkında iki kitap dolusu yolsuzluk yazıldı, hiçbir işlem yapılmadı"
Yurttaşın parası bahçeye gömüldü: 1,9 milyar TL kaynak kullanıldı
İmralı koalisyonunun üç ada yolcusu belli oldu