Silivri (Marmara) Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İlk kez bir bayrama cezaevinde girdiğini vurgulayan İmamoğlu, mesajında hem duygusal hem de siyasi değerlendirmelerde bulundu.
"Her bayramda büyüklerimin ellerini öper, geniş ailemle bir araya gelir ve fırsat bulursam doğduğum toprakları ziyaret ederek büyüklerimizin hayır dualarını alırdım" diyen İmamoğlu, bu yıl bayrama cezaevinde girdiğini belirtti. Ailesinden, sevdiklerinden ve görevinden uzak olduğunu dile getiren İBB Başkanı, yaşadıklarını "Bir büyük haksızlığın, bir büyük kumpasın mağduruyum" sözleriyle ifade etti.
Mücadelesinin milyonlarca insanın kalbinde yer ettiğini vurgulayan İmamoğlu, "Bu girdaptan çıkınca tüm ülkenin rahatlayacağına da adım gibi eminim" dedi.
Mesajında, kendisiyle birlikte tutuklanan yol arkadaşlarına da özel bir bölüm ayıran İmamoğlu, "Bu bayram en büyük burukluğum ise haksız yere tutuklanan yol arkadaşlarımın; sırf ailelerine işkence olsun diye başka cezaevlerine sevk edilmeleri oldu" ifadelerini kullandı.
Tutuklu arkadaşlarının ve ailelerinin bayramlarını kutlayan İmamoğlu, "Bütün kalbimle, gücümle, dualarımla hep yanlarındayım" dedi.
Yaşanan süreci siyasi iktidarın zayıflığına bağlayan İmamoğlu, "Şundan emin olun ki ailelerimize bunu yapmalarının tek sebebi çok zayıflamış olmaları, artık milletten tam anlamıyla kopmalarıdır" ifadelerini kullandı.
"Bu aklın sonu yakındır, yakında bir daha dönmemek üzere gidecekler" diyen İmamoğlu, taraftarlarına da şu sözlerle seslendi:
Mesajını umut dolu sözlerle tamamlayan İBB Başkanı, "Bu ülke asıl bayramı bu sinsi, darbeci, fitneci, kumpasçı operasyonları yapanlardan kurtulduğunda kutlayacak" dedi.
İmamoğlu'nun mesajı da şöyle:
Bugün Bayram.
Her bayramda büyüklerimin ellerini öper, geniş ailemle bir araya gelir ve fırsat bulursam doğduğum toprakları ziyaret ederek büyüklerimizin hayır dualarını alırdım. İlk defa bir Kurban Bayramı’na cezaevinde giriyorum.
Evet ailemden, sevdiklerimden, evimden ve işimden uzağım. Bir büyük haksızlığın, bir büyük kumpasın mağduruyum. Ama biliyorum ki mücadelemle milyonlarca insanın kalbindeyim. Bu girdaptan çıkınca tüm ülkenin rahatlayacağına da adım gibi eminim.
Bu bayram en büyük burukluğum ise haksız yere tutuklanan yol arkadaşlarımın; sırf ailelerine işkence olsun diye başka cezaevlerine sevk edilmeleri oldu. Buradan özellikle haksız yere tutuklanan arkadaşlarımın ve ailelerinin bayramlarını kutluyorum. Bütün kalbimle, gücümle, dualarımla hep yanlarındayım.
Şundan emin olun ki ailelerimize bunu yapmalarının tek sebebi çok zayıflamış olmaları, artık milletten tam anlamıyla kopmalarıdır. Bu aklın sonu yakındır, yakında bir daha dönmemek üzere gidecekler. Sizler ise yıllar sonra geriye onurlu duruşunuzu, müthiş direnişinizi ve zafer hikayenizi bırakacaksınız.
Bu ülke asıl bayramı bu sinsi, darbeci, fitneci, kumpasçı operasyonları yapanlardan kurtulduğunda kutlayacak.
Biz kazanacağız, millet kazanacak. Bayramınız mübarek olsun.

'Bekçiler, bekar veya yalnız yaşayan kadınların evlerini gözetleme yetkisine sahip oldu'109 izlenme
Enflasyon rakamlarıyla oynayanlar iyi izlesin ! Yılmaz Özdil 'Kurtuluş Savaşı, dünyada enflasyonsuz başarılmış tek savaş !'118 izlenme
Ayhan Bora Kaplan'dan skandal savunma: 'Ben örgüt kursam bu ülke 500 bin yıl geçse tespit edemez'26 izlenme
Bu da oldu: İBB’nin resim sergisine soruşturma açıldı27 izlenme
En güvendiği isim Erdoğan'ı yaylım ateşine tuttu: Yandaş yazar AKP'lilerin duymak istemediği korkunç gerçeği açıkladı!17 izlenme
Uzmanlar anlattı İmamoğlu paylaştı: Ekonomide 19 Mart depremi belgeseli16 izlenme
Atatürk Orman Çiftliği'ne bir darbe daha!63 izlenme
"Doğru bulmuyorum" demişti! Erdoğan Dolmabahçe'de oturma yerlerini kağıda çizmiş!71 izlenme
‘FETÖ’nün bir numaralı ayağı Saray’da’ demişti! Kemal Kılıçdaroğlu’na fezleke
KKM 60 milyar doları yutarak sıfırlanıyor
Fransa'da bir cihatçı, Hz. Muhammed karikatürü gösterdiği gerekçesi ile bir öğretmenin başını kesti!
15 yıllık satış ekonomisi: Kamu mallarının yüzde 90'ını AKP sattı