Gaziosmanpaşa ilçesinde 31 Mart 2024 seçimlerinin ardından göreve başlayan CHP’li Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde tutuklandı. Etkin pişmanlıktan yararlanabilmek için Bahçetepe ve çok sayıda isim aleyhine ifade veren iş insanı Aziz İhsan Aktaş tahliye edilirken, avukatları, partili arkadaşları tutuklama kararının adaletsiz olduğunu, başkanın tahliye edilmesi gerektiğini savundu.

"SABAH EVİNDEN TEK BAŞINA YÜRÜYEREK İŞE GİDERDİ"
Hakan Bahçetepe, Bağlarbaşı Mahallesi'nde aile apartmanında halasının evinde oturuyor. Mahalleden komşuları, Gaziosmanpaşalılar tutuklama kararı karşısında çok üzgün.
Bahçetepe’nin yaşadığı sokakta ve görev yaptığı ilçede yurttaşlar, tutuklamaya tepki gösterdi. İlçede uzun yıllardır yaşayan mahalle sakinleri, Bahçetepe’nin halkla doğrudan temas kurduğunu, görev süresince ayrım yapmadan herkese ulaşmaya çalıştığını anlattı.

"ANNESİ AĞLAYINCA ÇOK ÜZÜLDÜM"
Yurttaşlardan Besim Semerci, "Sabah evinden tek başına yürüyerek işe giderdi. Suçlu olduğuna inanmıyorum” dedi. Gaziosmanpaşa’da 32 yıldır yaşayan Hanife Özdemir, Bahçetepe'yi mahalle sakinleriyle doğrudan ilişki kuran, halkla temas eden bir yönetici olarak tanımladı. Özdemir, “Başkanımızdan çok memnunuz. İnsanları gördüğü zaman ilgileniyor, güler yüzlü, sevgi dolu. Bu yapılanları hak etmiyordu. Annesi ağlayınca çok üzüldüm, kalbimin içi acıdı. Ben o resmi gördükten sonra onları asker gibi sıraya dizdiklerini görünce kalbimin içi çok acıdı. Sanki bıçak saplandı. O kadar üzgünüm ki. Çünkü insan gibi insan. Daha önceki başkanın halkla bu kadar ilgilendiğini görmedik” diye konuştu.

“HEPİMİZİ SAHİPLENEN BİR BAŞKAN OLDU”
Başkanın ailesini uzun süredir tanıdığını belirten Hanife Orlu ise şunları söyledi:
“Aileyi 45 senedir tanıyorum. Başkan burada oturuyor, komşum kendisi. Hepimizi sahiplenen bir başkan oldu. Güzel işler yapmaya çalıştı. Daha bir yıl olmuştu, bunun da sonunu getirdiler.”
Mahallede 70 yıldır yaşayan Besim Semerci de Bahçetepe'ye yönelik suçlamalara inanmadığını belirtti. Semerci “Bu ülkede demokrasi bitti. Kendimizi sorgulamıyoruz. Başkanın suçlu olduğuna inanmıyorum. Kendisini tanıyorum. Sabah evinden tek başına yürüyerek işe giderdi, ne koruması vardı ne arabası. Düzgün bir insan" dedi.
Yasemin isimli yurttaş da adalet çağrısında bulunarak, “Başta Ekrem Başkanımız olmak üzere tüm belediye başkanlarımız için üzgünüz. Çocosmanuklarımız için üzgünüz. İnşallah adalet yerini bulacak. Herkesin söylediği bir şeyden dolayı içeri alındığı bir dönem yaşıyoruz. Atatürk’e teşekkür ediyoruz, bize bu özgürlük ortamını sağladığı için” dedi.
“İYİ BİRİYDİ, TUTUKLANMASI BİZİ ÜZDÜ”
Yılmaz isimli bir başka yurttaş ise, “İyi bir başkan gelmişti. Olanlar iyiye gitmiyor. Bırakmaları gerekiyor bence. Hiç adalet yok bu işte” ifadelerini kullandı. İlçede esnaflık yapan Muhammed Efe Beyazoğlu ise Başkan’ın göreve geldikten sonra kendilerini ziyaret ettiğini ifade ederek, “İyi biriydi, tutuklanması bizi üzdü” dedi.
Odatv.com
Ankara'da bir genç başıboş köpeğin saldırısına uğradı
Ekrem İmamoğlu'ndan 'faizsiz kredi' desteği
AKP’li belediyeden bir hayır duasına 189 bin lira!
Erdoğan’a 55.479 TL, emeklilere 2.412 TL
'Yenidoğan Çetesi'nin Öldürdüğü 10 Bebeğin Kimlikleri Ortaya Çıktı
İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi: "Hazmedeceksiniz! CHP, Türkiye'nin birinci partisidir. Hazmedemediğiniz için bu saldırıları yaşıyoruz"
Çay fiyatı açıklandı
Okullar kapalı kaldı Kuran kursları açılıyor
1.6 trilyonu takside bağladık
Boş derste müdür yardımcısının din dersi vermesine karşı çıkan öğretmen 'Erdoğan'a hakaret'ten açığa alındı!
LeMan, Instagram yasağını kapağına taşıdı
AKP'li Belediyeden öğrencilere kötü haber: Kriz var burslar iptal
Borçlanma Genel Müdürlüğümüz oldu!
Cüneyt Özdemir'den 'Yenidoğan Çetesi' ile ilgili şoke eden iddia! “12 bebeğin ölümünden bahsediliyor. Ne yazık ki, benim gördüğüm kadarıyla sayı sadece 12 değil"