HEDİYE TAKDİMİNDE BULUNDULAR
Büyükçekmece'nin Güney Kore'deki kardeş şehri Cheonan'dan gelen heyet, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile ilçede yaşayan Kore gazileri 90 yaşındaki Ekrem Çakır ve Abdülhadi Yeşilkaya’yı Şehit Yakını Gazi ve Gazi Yakını Evi’nde ziyaret ederek hediye takdiminde bulundu. Koreliler ziyaret sırasında saygılarını göstermek için gazilerin önünde eğildi.

GAZİLERİMİZE MİNNET DUYUYORLAR
Kore heyeti adına konuşan Cheonan Belediyesi Planlama ve Ekonomi Genel Müdürü Han Gwon Seok gazilere minnetlerini dile getirerek “12 yıldır kardeş şehirler olarak kültürel faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Biz bu kapsamda her yıl Büyükçekmece’yi ziyaret ettik. Bu yıl da burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca bugün gazilerimizi ziyaret etmek de bizim için çok anlamlıydı. Başkan Dr. Hasan Akgün çok güzel bir projeyle geldi. Bunu belediye olarak kendi aramızda değerlendireceğiz. En kıs zamanda kendilerine dönüş yapacağız. Kore gazilerini gördüğümüzde tek hissettiğimiz şey aslında minnet duygusu çünkü onların bizler için yaptığı fedakarlıklar sayesinde hem ülkemiz bugünlere gelebildi hem de ben de bugün burada olabilmemi onların bizler için yaptıklarına borçluyum” dedi.
Kore gazisi Abdülhadi Yeşilkaya ise “Ziyaretten çok memnun olduk sanki Kore’ye gitmiş gibi hissettim. O günleri hatırladım hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.
KORE ŞEHİT EV PROJESİ
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de ziyaretin çok anlamlı olduğuna vurgu yaparak yeni bir projenin müjdesini verdi. Dr. Akgün, "Burada Cheonan Belediyesi Kore mimarisiyle Kore Gazileri Evi yapacak. Biz de orada bir ev yapacağız. Kore’deki şehitlerimiz adına Türk Şehitleri Evi inşa edeceğiz. Evin önüne Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelini koyacağız. Buradaki evde hayatını kaybedenler dahil savaştan kalan birçok eşya var onları sergileyeceğiz. Cheonan’da bizim yaptıracağımız evde ise şehitlerimizin isimleri yer alacak. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yetiştirmeye çalışıyoruz. O nedenle eylülde Dünya Festivaller Birliği toplantısına gittiğim zaman bu projeyi kesinleştireceğim. 2023’te 29 Ekim’den önce bu evleri açmayı hedefliyoruz" dedi.

İHA
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 7 ihale iptal edildi!
Seçim sonrası yapılan zamları Demirel zamanında bakın nasıl özetlemiş !
Erk Acarer yazdı, Sedat Peker art arda paylaştı: Bomba 'Tolga Ağar' iddiası!
Rockefeller'ın koronavirüs salgınını birebir anlattığı ortaya çıktı!
İş adamlarından Erdoğan'a sert eleştiri! ''Ülke gerçeklerinden haberi yok!''
Hamas’tan İsrail’e: İşgale kalkarsanız 7 Ekim basit kalır!
Suriye’den acı haber: Bir askerimiz şehit oldu
Bir ilde daha yürürken sigara içmek yasaklandı!
AKP'de İstanbul için flaş formül: Binali Bilal'in kozası!
Ortaokulda çocukların kullandığı tuvalete kamera konuldu! 'Müdür ve yardımcısının izlediği' iddia edildi!
CHP’den yardım paketlerindeki ‘Hediyedir’ yazısına tepki: Emine Hanımın bileziklerini bozdurup mu aldınız?
Cemal Enginyurt 'Diploma iptal' kararına canlı yayında çileden çıktı: "Bu kaosun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır!"
İsmail Saymaz, AKP'nin sakladığı Öcalan ve PKK gerçeğini açıkladı! "Fesih çağrısını bedava yapmadı!"
UNESCO Dünya Mirası listesindeki Kızılırmak Deltasında çıkan yangında kundaklama şüphesi!