2015 yılında Türkiye ile Kongo arasında Brazzaville Uluslararası İş Kenti Projesi inşaatı için kontrat imzalanarak 197.4 milyon Euro'luk kredi sözleşmesi yapılmıştı.
Türkiye, Eximbank tarafından Kongo ve Cibuti'ye verdiği yaklaşık 28 milyon Euro krediyi yeniden yapılandırma kararı aldı. Yapılandırmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı.
Yeniden yapılandırma anlaşması Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı.
İki ülke tarafından imzalanan Borç Ödemelerini Askıya Alma Anlaşması’nda şu bilgilere yer verildi:
Türkiye ile Kongo arasında Brazzaville Uluslararası İş Kenti Projesi inşaatı için 20 Şubat 2015 tarihinde kontrat imzalandı. 4 Nisan 2016’da 197.4 milyon euro kredi sözleşmesi imzalandı. Kredinin 66.6 milyon euro kredi kullandırıldı. Kullanılmayan kısmı iptal edildi.
Pandeminin neden olduğu küresel ekonomik zorluklar nedeniyle ödeneme belirtilen kredi yeniden yapılandırıldı.
Yapılandırmada yüzde 4 ile 5.25 arasında yıllık faiz uygulanacak.
2027’YE KADAR ÖDEME BEKLENİYOR
Yeniden yapılandırma ödemelerinin 2022 Haziran ayında başlaması ve 2027 yılına kadar tamamlanması öngörüldü.
İşte o ödeme tabloları:



Yeniçağ
AKP'de cinsel ilişki görüntüleri ile şantaj skandalı!41 izlenme
Talih kuşu rant kaynağı oldu!90 izlenme
Adıyaman Besni'de can pazarı: AFAD ekipleri hala ulaşmadı72 izlenme
Kızılay'dan skandal girişim! Zekâtları toplayıp yandaş şirketlere verecekler51 izlenme
SGK rekor açık verdi32 izlenme
Sorgulamayı bilmeyince böyle 'Kâfirler bize çalışıyor, Kur'an’da yazıyor, sorun yok !’825 izlenme
Bunu da yaptılar: İktidar yandaşları hijyenik pedden siyaset çıkardı38 izlenme
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: "TUSAŞ'taki terör saldırısı 'tarihi fırsat penceresi'ni kapattıramaz"25 izlenme