Tüzün, Mecliste, CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu ile basın toplantısı düzenledi.
CHP’de seçimli olağanüstü kurultay gerçekleştirilmesi için üç gün önce çağrıda bulunduklarını anımsatan Tüzün, delegelerin özgür iradeleriyle bu çağrıyı dikkate alarak ücretlerini de ceplerinden ödeyerek notere gittiklerini aktardı.
Bu taleplerin hem ıslak imzalı noter kağıtlarıyla hem de noterden hemen sonra bizzat fotoğraflarla kendilerine gönderildiğini bildiren Tüzün, bazı noterlerin hazırlanan nüshaları CHP Genel Merkezine de gönderdiğini, imza sayısıyla ilgili bu nedenden dolayı polemik yapıldığını ifade etti.
Noterde atılan imzaların salt çoğunluğa ulaştığı zaman iradenin teşekkül etmiş olacağını söyleyen Tüzün, bu akşam ya da en geç yarın yeter sayıda imzanın toplanacağını, bu imzaları haftaya yetkili makamlara ulaştıracaklarını dile getirdi.
Noter talepname ve beyannamelerinin ellerinde olduğunu ve basın mensuplarının inceleyebileceklerini vurgulayan Tüzün, “Kimseden sakladığımız gizlediğimiz belge yok. Hepsini tek tek sayabilirsiniz.” dedi.
“FAZLASI VARDIR EKSİĞİ YOKTUR”
PM Üyesi Gaye Usluer de toplanan imza sayısıyla ilgili bilgi verdi. “Bu bir küskünler hareketi değildir.” diyen Usluer, ortaya çıkacak sonuç ne olursa olsun delegelerin kararı olacağını belirtti.
Usluer, dün akşam saat 17.00 itibarıyla seçimli olağanüstü kurultay talebiyle verilen imza sayısının 521 olduğunu, buna bu sabahki verilerin dahil olmadığını bildirdi.
Yeniden söz alan Tüzün, açıklamayı yaparken, 5 imza bilgisinin de kendisine ulaştığına işaret ederek “Toplam imza sayısı 526 olmuştur. Fazlası vardır, eksiği yoktur. Bugün 600’ü geçeceğine yürekten inanıyoruz. Salt çoğunluğun çok üzerinde imza toplanacaktır.” diye konuştu.
Tüzün, 1245 delege olduğunu hesapladıklarını kaydetti.
Selin Sayek Böke’nin de genel başkan adayı olarak isminin zikredildiğinin aktarılması üzerine Tüzün, “Yeterli imzayı toplayan herkesin genel başkan adayı olma hakkı var.” dedi.
Tüzün, bir başka soru üzerine, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberi olmadan bazı MYK üyelerinin delegeleri telefonla arayarak “İmza atmayın.” ya da “İmzanızı geri çekin.” dediklerini tespit ettiklerini öne sürerek “Bu yaklaşım doğru değil. Delegelerimiz ne yapacaklarına hür iradeleriyle karar verir.” değerlendirmesini yaptı.
AA
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpdekurultayyarisindaimzasayisi521eulasti2529175/
Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi!98 izlenme
Siyasette tüm dengeler değişiyor! AKP Genel Merkezi'nin görmek istemediği anket14 izlenme
TÜGVA belediye otobüsüne binmiş!39 izlenme
AKP'li İsmail Karaosmanoğlu'ndan skandal paylaşım! "Bir mangayı donatacak kadar silahım var"97 izlenme
Uğur Şahin’den bir corona virüsü aşısı müjdesi daha: Yan etki yok70 izlenme
Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik'in son videosu: "Hastanelere geldiğim kadar dizi çekseydim yatım katım olurdu"46 izlenme
"RTÜK'ün görevi iktidarı eleştiren televizyon yayınlarını izleyip ceza kesmek"57 izlenme
Yüzden fazla ABD uçağı İran için geldi, Arakçi'dan sert yanıt geldi: "ABD üslerini vururuz"14 izlenme
İzmir'de köylüler AKP'li belediyeye böyle direniyor: Hesabını sandıkta soracağız!
İmamoğlu'ndan avukatına talimat: "Mağduriyetimi değil, cesaretimi gösterin"
Maaşları ve tazminatları verilmeyen maden işçileri Ankara'ya yürüyecek ama ayakkabıları yok...
Pençe-Şimşek harekâtı bölgesinde bir askerimiz şehit oldu