Kısa adı TACAM olan Michigan TürkAmerikan Kültür Dernegi’nin öncülüğünde 15 dönüm büyüklüğünde Atatürk Parkı’nın girişine büyük bir Atatürk büstü konuldu.
TACAM Başkanı Nilüfer EsenBilgin, ABD’deki Türklerin bağışıyla bir yıl önce satın alınan ormanlık arazinin Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına parka dönüştürüldüğünü söyledi.
Bilgin, Atatürk büstünün Toronto’da yaşayan heykeltraş Gabriel Ruhi Tuna tarafından yapıldığını belirterek, parkta Atatürk’ün hayatını, başarılarını, prensiplerini, devrimlerini ve Dünya liderlerinin Atatürk hakkında söylediği sözleri içeren 6 farklı noktada bilgilendirme panoları olacağını bildirdi.
Atatürk Parkı’nda koşu parkurları ve piknik yerleri de bulunuyor.
TACAM Başkanı, parkta Amerikalı ve öteki yabancılara Atatürk’ü tanıtm amaçlı heykel ve sanat festivalleri de düzenleneceğini söyledi.
Michigan TürkAmerikan Kültür Derneği Atatürk Parkını tanıtım amaçlı bir video hazırladı.
İlgili link: https://www.youtube.com/watch?v=SPsf1anaWGs#action=share
https://www.abcgazetesi.com/turkiyedisindaenbuyukataturkparkiabddemichigandaaciliyor13299
Enflasyona endeksli tahvil hamlesi: 2 trilyon TL’yi aşan faiz faturası daha da artacak!59 izlenme
Bir çocuğun ölümüne neden olmuştu: Fatma Zehra Kınık'ın davasında kritik gelişme!24 izlenme
Erdoğan'ın sözlerini yanlış anlayan AKP'li Çamlı, Avrupa'ya sefere hazırlanıyor!123 izlenme
Bakan Nebati'nin, katıldığı SADAT organizasyonunda 15 Temmuz'a ilişkin skandal ifadeleri ortaya çıktı! 'Allah 15 Temmuz'u bize bir ikram olarak verdi'48 izlenme
Tacizci öğretmen MEB tarafından aklandı!167 izlenme
Akaryakıtta 'Hürmüz' depremi! Dünyanın 'şah damarı' kesilmek üzere12 izlenme
Gezici, son anket araştırmasının sonuçlarını ilk defa Halk Arenası’nda açıkladı1513 izlenme
Sedat Peker ve 91 kişi hakkında iddianame hazırlandı… İşte istenen cezalar35 izlenme
Bakanlık sınavında yüksek puan alan adaylar mülakatla elendi: Daire başkanı eşini şube müdürü yaptı!
AKP'liler sokak röportajı sırasında önce 'Ülkede cahiller bolsa o ülkede din tüccarlığı yapılır' diyen gence, ardından muhabire saldırdı!
Melih Gökçek fena faka bastı: "CHP'li sigara kaçakçısı" diye paylaştığı kişiyi belediyeye kendisi aldırmış!
AKP’li Yenişehirlioğlu ‘Takmaya devam edeceğim’ dediği Rolex saati sakladı