Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, “Türkiye’deki sunduğu fırsatları keşfedin” diyerek, yabancı yatırımcıyı “Nitelikli ve uygun maliyetli iş gücü” ifadeleriyle çağırdı.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) da yabancılara “‘İmalatta saatlik işçi maliyeti’ Türkiye’de 5,6 Amerikan dolarıyken, Almanya’da bu maliyet 47,2 Amerikan dolarıdır” diye çağrıda bulunmuştu.
‘UCUZ EMEK GÜCÜ’
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin yabancı yatırımcıları çekmek için “Türkiye’nin yatırım ortamı ve sunduğu fırsatları keşfedin” diyerek, ülkede yatırım yapmak için sıraladığı nedenler arasında emekçilerin ‘ucuz emek gücü’ de yer aldı.
Yatırım Ofisi, “Nitelikli ve uygun iş gücü” başlığıyla, yabancı yatırımcıya şöyle çağrıda bulundu:
“Türkiye, 32,7 milyon kişilik iş gücüyle Avrupa'nın üçüncü en büyük iş gücü havuzunu oluşturmaktadır. Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfus, iş gücünün büyümesindeki en önemli faktör olarak ülkenin rakiplerine kıyasla üst sıralarda yer almasına katkı sağlamıştır. Türkiye aynı zamanda Avrupa Birliği ülkelerine kıyasla iş gücündeki en yüksek büyümeyi gerçekleştirmiştir.”
İTO da kısa süre önce yabancı yatırımcıyı çekmek için ülkedeki iş gücü maliyetini fırsat olarak sunmuştu. Oda, “Türkiye 10 puan üzerinden 7,35 puan ile ‘nitelikli mühendis bulunabilirliği’nde Polonya, Romana, Çekya gibi ülkeleri geride bırakmıştır. ‘İmalatta saatlik işçi maliyeti’ Türkiye’de 5,6 Amerikan dolarıyken, Almanya’da bu maliyet 47,2 Amerikan dolarıdır” çağrısını yapmıştı.
(ANKA)
http://www.krttv.com.tr/gundem/saraydanyabanciyatirimciyauygunmaliyetliisgucumuzh59782.html
Gabar'da ve Kato'da petrol bulunduğu açıklanmıştı ama Türkiye'nin Rusya'dan petrol ithalatı rekora koşuyor25 izlenme
Her iki seçmenden biri erken seçim istiyor46 izlenme
Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt tavsiye fiyatına zam yaptı24 izlenme
Hayat pahalılığından şikâyetçi olan emekli vatandaş: "14 bin TL alıyorum, 1 senedir evime balık girmiyor, yiyemiyorum. Et zaten yok"27 izlenme
Akit TV programcısı Yusuf Kaplan'dan laiklere skandal hakaretler! 'Beyin özürlü olmasa laik olmaz'49 izlenme
Hayaldi gerçek oldu: Numaratörlü ucuz et kuyruğu!41 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel corona verilerini açıkladı: Toplam vefat sayısı 5.260’a, vaka sayısı ise 207.897’ye yükseldi!94 izlenme
Abdurrahman Dilipak: AK Parti'de çok ciddi çözülme var139 izlenme
Meclis’te sadece iki kez söz alan AKP’li vekil Samancı'nın kriz çözümü! Slogan attı, onu da kâğıttan okudu!
Öğrenciler kalacak yer bulamazken Milletvekili ve ailelerine ücretsiz otel kıyağı!
Kod-29 kıyımı: 2020’de 177 bin işçi kovuldu!
Asgari ücretliyi 'Menemen Enflasyonu' da vurdu