İzmir’in Çeşme ilçesinde Türk Eğitim Vakfı’na destek amacıyla düzenlenen konserde Yunan asıllı Alman şarkıcı Despina Vandi Türk bayrağı ve Atatürk posterini bahane ederek sahneye çıkmadı. Tavrı büyük tepki çeken şarkıcı ilk önce sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
“Planlanan konserimde beni onurlandıracak olan dinleyici kitlelerine büyük saygı duyarak, Türk Eğitim Vakfı’nın etkinliğin niteliğini ‘konser’ olarak değiştirme, yasak ve üzerinde anlaşmaya varılmamış bir siyasi yaklaşım sergileme kararı alması nedeniyle bu etkinliğe katılmamın mümkün olmadığını duyuruyorum”
Yunan basını ise şarkıcının açıklamasını yazdı. Pek çok haber sitesinde şarkıcının olay esnasında Mustafa Kemal Atatürk’ten ‘kasap’ diye bahsettiği bilgisi yer aldı. Createone.gr isimli bir haber sitesinde yer alan bilgiye göre şarkıcının arkadaşı “Biz hiçbir zaman bayraklarının indirilmesini istemedik, yalnızca Kemal’in posterinin indirilmesini istedik” dedi.
TEV yetkilisinin Vandi’ye “Mustafa Kemal’in kim olduğunu biliyor musun? O, Demokrasimizin sembolüdür” dediğini aktaran arkadaşı Vandi’nin ise “Bu bizim için Yunanlıların kasabıdır” diye yanıt verdiğini aktardı.
ellada24.gr isimli bir sitede yer alan başka bir haberde ise şarkıcının açıklama yaptığı bilgisine yer verildi. Sitede yer alan habere göre Vandi, “Yunanlıları katleden kişinin resmi önünde asla şarkı söylemem. Fotoğrafının kaldırılmasını ve Türk bayrağının yanına Yunan bayrağının konulmasını istedim” dedi.
Kaynak: TELE1
Sinan Ateş cinayetiyle ilgili önerge AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi29 izlenme
Venezuela'nın başkenti Karakas'a ilk dönen havayolu şirketinin THY olduğu ortaya çıktı!53 izlenme
Ukrayna istihbaratından çarpıcı iddia! "Kadirov'un askerleri Ukrayna'dan kaçtı"42 izlenme
Muharrem İnce "30 Ağustos´ta ilk emekli edeceğim general, o general. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, AKP´nin il başkanı mısın?"326 izlenme
Elektrik ve doğalgaz faturalarında vahim tablo! ‘14,5 milyon insanın elektriği kesildi!’84 izlenme
TÜIK’in enflasyonu asgari ücretliyi açlık sınırında bırakır25 izlenme
Üniversitede kişiye özel atamalara isyan25 izlenme
Buğra Kavuncu’ya eşi ve kızıyla oy kullandığı sandıktan sadece 3 oy çıktı39 izlenme