İsrail ile HAMAS arasında çatışmalar şiddetli şekilde devam ederken, iki taraf da ağır kayıplar veriyor. İsrail özellikle sivilleri hedef alırken, HAMAS’ın askeri kanadı İzzettin elKassam ile girdikleri çatışmalarda ise askeri kayıplar veriyorlar.
KARA OPERASYONU YAPIYORLAR
Bir yandan da kara operasyonuna hazırlanan İsrail ordusu, son bir haftada birkaç kez Gazze'ye "sınırlı kara operasyonu" gerçekleştirdiğini duyurdu. İsrail güçleri, dünden beri ise kentin sınırlarından içeriye sızdı. Hamas İsrail tanklarına ve askerlerine karşı gelirken, bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.
NETANYAHU’DAN İTİRAF: GAZZE'DE ACI KAYIPLARIMIZ VAR
İsrail Başbakanı Netanyahu'dan gelen son açıklama ise İsrail askerlerinin Gazze'de zor durumda olduğunu gözler önüne serdi. Netanyahu, "Gazze şehrinin kenar mahallelerine yaklaşıyoruz ve acı kayıplarımız var" ifadelerini kullandı.
HAMAS: BİR BİNADAKİ İSRAİL ASKERLERİNİ ORTADAN KALDIRDIK
Hamas kanadından yapılan açıklamada ise "Düşman, Gazze Şeridi'nin derinliklerinde saldırgan bir kara operasyonu başlattı." ifadeleri yer aldı. Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları ise Gazze'nin kuzeybatısında ilerleyen İsrail tanklarına saldırdıklarını ve aynı zamanda bir binanın içindeki İsrail askerlerini ortadan kaldırdıklarını söyledi.
"İSRAİL KENTİN KUZEYİNİ, GÜNEYDEN AYIRMAYA ÇALIŞIYOR"
Gazze İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad elBazum, El Cezire'ye İsrail güçlerinin şu anda Salah alDin Caddesi'nin ana caddesinde olduğunu belirtti. Bazum, "İşgal güçleri Gazze Şeridi'nin kuzeyini güneyden ayırmaya çalışıyor" dedi.
İsrail ordusu, ağır kayıplar verdi. Ülkede büyük şok yaratan gelişmelerin ardından İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, son gelişmeleri aktardı. Hamas'ın elindeki esir sayısının 242'ye yükseldiğini belirten Hagari, "7 Ekim'den bu yana 332 askerimiz hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.
Yeniçağ
Dil yarası neden olur?32 izlenme
Kanal İstanbul korkusu AKP'li belediyeye canlı yayını kapattırdı! CHP’li üyeler tepki gösterip Meclis'i terk etti15 izlenme
Gökçek’i yalanlayan fatura: “Ağaçları ben almadım, Tuna aldı” dedi fatura ortaya çıktı!239 izlenme
Tek tek sıraldı: Kur Korumalı Mevduat'a aktarılan 75 milyar TL'lik bütçe ile neler yapılabilirdi?37 izlenme
Kongre serbest, çiftçiye iki cümle yasak!80 izlenme
Esenyurt'ta İYİ Parti karavanına bir saldırı daha!33 izlenme
Ukrayna'da sivil yerleşim alanına gizlenen Rus zırhlıları imha edildi!83 izlenme
AKP'li gazeteciler birbirine girdi: 'İsmini yazıp midenizi bulandırmak istemediğim troliçe'74 izlenme
'Ölümüne AKP'liyim' diyen Emine Şenlikoğlu'nun 'Ateist ve deistler kendi anne-babalarıyla evlenebilir!' sözlerine tepki yağıyor!
Yeşil zeytinin pek çok faydası vardır. Her gün yerseniz ne olur?
Muğla’da yanan ormanlara enerji santrali yapılacak! Etrafında tabiat parkları var
Ecevit'e yazar kasa fırlatan AKP'liye göre, bugün yazar kasa atılacak bir durum yokmuş !