AKP iktidarı yönetiminde Türkiye’de her geçen gün ekonomik kriz daha da derinleşirken, vatandaşın büyük çoğunluğu hayatını kredilerle ve kredi kartlarıyla idame ettirmek zorunda kalıyor.
İktidarın ekonomi politikaları sebebiyle yaşanan ekonomik kriz, vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Türkiye’de vatandaşların birçoğu asgari ücretle yaşamaya çalışırken 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı olarak nitelendirilen açlık sınırı Ağustos 2023’de 12 bin 34 liraya çıktı. Temmuz ayı araştırmasında açlık sınırı 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı ise 39 bin 886 lira olarak tespit edilmişti.

Türkiye’deki yaşam koşulları bu durumdayken yurtdışından anavatana gezmeye-tatile gelen gurbetçilerin "Türkiye'de ekonomi çok güzel, çok yaşa Erdoğan" sözleri büyük tepki toplamaya devem ediyor. Sokak röportajlarında gurbetçiler ile yapılan her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor.

"1'E 30 PARAN VAR BURADA"
Son olarak yine bir sokak röportajında konuşan bir vatandaş, Türkiye'de yaşamanın zorluğundan bahsederken gurbetçilerin yüzüne gerçekleri tokat gibi çarpacak ifadeler kullandı.

İşte o çarpıcı röportajdaki sözler:
"Buradaki garibanların yaşadığı hayatı yaşamadan ölmesinler ya. Ölmeyin ya. Tamam mı? İnşallah ölmezsiniz bu hayatı yaşarsınız. Bak sırtında çantan cebinde Euro'larla keyfini yapıyorsun ya. Kiralarını devlet ödüyor. Her ay çocuk parası alıyorlar. Her ay yardım alıyorlar. Tatile gittiklerinde, yıllık izin kullandıklarında cepleri doluyor. Garibanları görüyorum ya sokakta. Aç çocukları görüyorum. Siz bu insanları anlamazsınız ya. Sen bak adam sana diyor ki 'ben çocuğuma dondurma alamıyorum.' Daha ne olsun ya. Sen daha neyi konuşuyorsun? 'Ekonomi harika. Almanya bitmiş. Avrupa bitmiş.' diyen herkes o yaşayan Almancılar var ya hepsi önce buraya gelip sürüm sürüm sürünsünler. Allah onların belasını versin. Buradaki insanların hakkına tecavüz ediyorlar. Buradaki insanların hayatlarına dokunuyorlar. Orada dört dörtlük sosyal hayatları var. Orada refah içerisinde, huzur içerisinde yaşayıp 'ekonomi çok güzel' tabi ki güzel olur arkadaşım senin 1'e 30 paran var burada. Bu buradaki insanların hayatına ihanettir."
Yeniçağ
Vatandaşlar aç devlete VIP araç!
MEB, tasarrufu dinlemedi 5 yıldızlı otellerde toplantı yaptı! İşte toplantılara harcanan para
Ünlü anketçiden çarpıcı analiz: "Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor"
AKP’li vekilden skandal hareket!
AKP'lilerin ısrarla yapmak istediği Kanal İstanbul'un temelleri bakın ne için ve ne zaman atılmış ?
Halk ekmek, Ziraat Bankası keyif derdinde! 150 milyon harcayarak etkinlik yapılacak
Kadir Mısıroğlu'nun Amerikan kuklası hilafet rejimi için BOP kapsamında ABD servisine rapor hazırladığı ortaya çıktı
Teröristbaşı, 'baş müzakereci' ilan edildi
AKP’li belediye mahkeme kararını hiçe saydı!
İşte Türkiye’nin acı tablosu: Belediyenin yardım standı tıklım tıklım doldu!
AKP Salda Gölü'nde kendi dediğini bile yapmamış
İsmail Saymaz açıkladı: "Bir siyasi cinayet nasıl karartılır? Sinan Ateş cinayeti iddianamesi böyle"
Erdoğan'ın müjdeleri artık etrafını bile ikna etmiyor
Türkiye’nin en köklü inşaat devi iflas etti! 1415 dairesi icradan satılacak