Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın kararıyla İskenderpaşa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden olan Cevat Akşit’in kurduğu gerici Gümüşhaneli Araştırma Yardımlaşma ve Eğitim Vakfı (Gaye Vakfı) vergiden muaf tutuldu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayımladığı “Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıfların Listesi’ne” 13 Ağustos’ta Gaye Vakfı’nın da eklendiği açıklandı.
VAKFIN KURUCUSU AKŞİT
Gaye Vakfı’nın sitesinde yer alan bilgilere göre, vakıf 1994 yılında gerici Cevat Akşit önderliğinde kuruldu. Vakfın başkanlığını ise M. Cevat Akşit’in oğlu Mehmet Sıddık Akşit yapıyor.
Vakfın Genel Müdürü Selim Kılıç ise vakfın vergiden muaf tutulmasına dair sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
Gaye Vakfı vergi muafiyeti statüsü kazandı. Vakfımızın müracaatına binaen, Maliye Bakanlığı’nın ‘vergi muafiyeti statüsüne uygunluk’ yazısı üzerine Cumhurbaşkanı Kararı ile vakfımız, ‘vergi muafiyeti statüsü’ kazanmıştır. Bu süreçte katkısı olan herkese teşekkürlerimizi sunarız.
Nakşibendi Tarikatı’nın İskenderpaşa Cemaati, Mahmud Esad Coşan’ın 2001’de ölmesilye ikiye bölündü. Cemaatin üyeleri Esad Coşan'ın oğlu Nureddin Çoşan ve Cevat Akşit etrafından toplandı. Nureddin Coşan etrafında toplanan grubun da Hakyol Vakfı adı altında yapılandığı ifade ediliyor.
SKANDAL AÇIKLAMALAR
Akşit’in geçtiğimiz yıllarda “Kadınların üreme organlarından fazla kalan kısmın kesilmesi gerekir ki kadınlar kötü yola düşmesin....” ifadelerini kullanarak kadın sünnetini savunması sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Akşit, tepki çeken bir başka skandal açıklamasında da öpüşen gençlerin polise şikayet edilmesi gerektiğini söylemişti. Akşit, yaptığı açıklamada, “Marmaray kalabalık, oğlan kızı almış kucağına. Kızla öpüşüyor, sıktırıyor, bilmem ne ediyor. Bir şey yapamıyorsanız böyle adamları haber verin polise, onlar biliyorlar usulünü…” diyerek, gençlerin polise şikayet edilmesini istemişti.
***
TEİ’DE CEMAAT YAPILANMASI
Cevat Akşit’in oğlu Mahmut Faruk Akşit de, 2013 yılının Aralık ayında TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEİ) Genel Müdürü olarak atandı. Akşit’in bu göreve atanmasıyla kurumda cemaat yapılanmasının başladığı iddia edildi.
ÇEDES kapsamında öğrenciler sabah namazına götürüldü26 izlenme
Niğde'de maden işçileri direnişte: 110 işçiyi birden işten çıkardılar!23 izlenme
Hatay Havalimanı için 10 yıl önce hazırlanan rapor: 'Yağışta sel basar, depremde pist çöker'51 izlenme
Bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Ramazan Pişkin'in tarikatlardan tehdit aldığı ortaya çıktı! "Dükkânıma gelip ortalığı karıştırıyorlar"33 izlenme
AKP'li belediyeden TÜGVA'ya yarım milyonluk kıyak!42 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 14.364 yeni vaka tespit edilirken, 61 kişi hayatını kaybetti, 18.526 kişi sağlığına kavuştu!38 izlenme
Erdoğan'ın memleketinde vatandaşlar Devlet Su İşleri'ne isyan etti! "Böyle tasarruf mu olur?"28 izlenme
Sibel Ünli için ‘telefonunu satsaydı’ paylaşımı yapan kişi işten kovuldu201 izlenme
Gerici cahil bir yobaz AVM'deki yılbaşı ağacına tepki gösterdi! 'Ben bunu yıkarım, istemiyorum'
Yollar kapatıldı ama Taksim Camii avlusunda eylem serbest
Yolcuların 'İstanbul Havalimanı' çilesi: X-ray cihazlarında uyudular!
Yağlıdere Belediye Başkanı İbaş: Giresun afet bölgesi ilan edilmeli