Emekli Amiral Türker Ertürk, sosyal medya hesabından 15 Temmuz Darbe girişiminin 6. yılı nedeniyle dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Ertürk, “İktidar halkı kandırdı ve aldattı” dedi. Twitter hesabından açıklama yapan Ertürk şunları söyledi:
“İktidar kandırılmadı ve aldatılmadı. Halkı kandırdı ve aldattı. Devlet aklının kendisine “Gülen Cemaati Türkiye için en büyük tehdittir” demesine ve delilleriyle göstermesine rağmen bu yapıya yardım ve yataklık yaptı ve ülkemizi 15 Temmuz’a taşıdı.”
Ertürk daha önce de yaptığı açıklamasında, ““FETÖ’yü büyüten kafa hangi kafa biliyor musunuz, 2002’de iktidara gelen kafa” ifadelerini kullandı.
NİHAL OLÇOK: EŞİM EROL OLÇOK TAYYİP BEY'İ FETÖ KONUSUNDA UYARDI DEMİŞTİ
Öte yandan, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde eşi Erol Olçok'u ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u kaybeden Gelecek Partili Nihal Olçok, eşiyle ilgili, "Tayyip Bey'e gezilere giderken davet ettiği isimlere bakıp 'yine FETÖ'cüleri götürüyorsun' derdi" ifadelerini kullandı.
Nihal Olçok, eşi Erol Olçok’’un Erdoğan’ı FETÖ konusunda sık sık uyardığını şu sözlerle anlattı:
"Erdoğan'ın gezilere giderken davet ettiği isimlere bakıp 'yine FETÖ'cüleri götürüyorsun' derdi. (FETÖ) O kısaltmaları ilk üreten Erol bey olmuş olabilir. Emasya iptal edilmişken Emasya ile aynı içerikte olan sadece başlığı değiştirilmiş 2010 yılında bu yasa kaldırılmış. Askerin şehirde olaylara müdahalesi... Bunun adı darbe olaylara müdahale falan değil. Zırhlı araçların, mühimmatların boşaltılması... Bu Emasya yerine 23 Haziran 2016'da diğer yasanın geçmesi. Kabak gibi darbe geliyorum diye bağırıyor. Bunu hiç mi kimse okuyamadı? Sonra Meclis'te İsmail Kahraman'la duygusal anlar. Bunların bende bir karşılığı yok."
Erdoğan'a anket şoku! Cevap "hiç biri" çıktı50 izlenme
Bilal Erdoğan ve TÜGVA hakkında suç duyurusu!46 izlenme
Özgür Özel'den '2026' mesajı: "Kavuşmanın yılı olacak"18 izlenme
A Haber muhabirinin, Meral Akşener'e kurmaya çalıştığı soru tuzağı videoyla ortaya çıktı!101 izlenme
Yeni ankette AKP'yi üzecek sonuç: Yüzde 30'un altında!47 izlenme
Cüneyt Arkın: "Atatürk'ün dehasının üzerine deha yok, tabii ki milliyetçiyim"54 izlenme
AKP'ye yakın gazeteler ağız birliği yapıp Mansur Yavaş'ı hedefi aldı! ABB'den "Tesadüf değil" açıklaması13 izlenme
Ücretsiz geçiş için akın ettiler; Çanakkale Köprüsü geçişe kapatıldı!50 izlenme
Köprülerde ve Avrasya'da yine hesap tutmadı! Fatura vatandaşa kaldı!
Erdoğan'dan itiraf: "Müdahaleleri arzu ettiğimiz hıza ulaştıramadığımız bir gerçektir"
Kantaron Yağının Faydaları Saymakla Bitmiyor
Burhan Kuzu tarikatların arkasında durdu! "Bir tarikat okul açmışsa bırak açsın, bana ne engeli var?"