Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre en az 500 bin dolar katkı payı ile emeklilik sistemine katılanlar da Türk vatandaşlığı alabilecek.
Değişikliği yorumlayan bankacılar yapılanları "BES'e yatan 500 bin doları sigorta şirketleri kendileri değerlendiremeyecek. Dövizi belirlenen kurdan DEVLET İÇ BORÇLANMA senetlerinde tutacak ve TCMB'ye devir edecek" şeklinde ifade etti.
Türk Vatandaşlığı Kanununun uygulanmasına ilişkin yönetmelikle yapılan değişiklik ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçiş için belirlenen 250 bin döviz tutarında taşınmaz satın alınması şartı, 400 bin döviz tutarına yükseltildi. Karar ise 1 ay sonra yürürlüğe girecek.

Yönetmelikte yapılan bir diğer değişiklikle, en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payı ile bireysel emeklilik sistemine (BES) giren ve 3 yıl sistemde kalan yabancılara da Türk vatandaşlığı verilebilecek. Karar bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Konuya ilişkin uygulama esaslarını Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası belirler.
Kararların, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 46’ıncı maddesi gereğince verildiği ifade edildi.

halktv.com.tr
TSK acı haberi verdi: Ağrı ve Cinderes’te 2 asker şehit oldu198 izlenme
Merkel tahtları yazdı26 izlenme
Türkşeker'de 'İş Güvenliği' skandalı! Koruyucu giyim adı altında baret yerine eşarp aldılar57 izlenme
Özgür Özel'den Aziz İhsan Aktaş iddianamesi' tepkisi! "Yazıklar olsun iftiralarına! Yeter, düş yakamızdan!"19 izlenme
Hüsnü Mahalli, Suriye’de savaş planını açıkladı: Tarih tekerrür eder...743 izlenme
Savcının itirazı kabul edildi: TBMM'deki taciz davasında üç sanık yeniden tutuklandı, bir kişi aranıyor26 izlenme
5 öğrenciye cinsel istismarda bulunan öğretmene 179 yıl 8 ay hapis cezası!49 izlenme
İktidar, itibardan değil güvenlikten tasarruf etmiş29 izlenme
Milyonluk ihale, AKP’li eski başkanın oğullarına gitti
İliç'te maden faciası: İşçilere tehdit, ailelere para teklifi
İptal edilecek iddiaları vardı! İBB’den 65 yaş kartı açıklaması
Rusya'dan Türkiyeye Tehditkar Cevap: "Böyle bir askeri operasyon gerilimi tırmandırabilir ve durumu istikrarsızlaştırabilir"