Diyarbakır'da, AKP milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında, 1'inci sıradan aday gösterilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker'in konuşması sırasında iki grup arasında tartışma çıktı.
AKP Diyarbakır milletvekili adaylarının tanıtımı için bugün Demirok Konferans Salonu'nda toplantı düzenlendi. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakan Numan Kurtulmuş, milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Kurtulmuş, Diyarbakır'ın medeniyetler şehri olduğunu belirterek, "Bir asır evvel başlayan bir oyun, maalesef bu bölgede emperyalist güçler tarafından yeniden sergilenmeye çalışılıyor. Sınır kapılarında akrabaları, burası Türkiye, burası Suriye diye birbirlerinden ayırdılar. Sınırlarıyla bu bölgeyi, darmadağın ettiler, paramparça ettiler. Bu taraf bu ülkedir, bu taraf şu ülkedir diyerek halkları birbirinden ayırdılar. Ancak Türk'le, Kürt'ü, Kürt'le, Arap'ı birbirinden ayırmaya güçleri yetmedi. İnsanların sınırlarını böldüler ama gönüllerini ve zihinlerini bölemediler. Şimdi aynı emperyalist proje, bu bölgede insanların gönüllerini ayırmaya, gönüllerini bölmeye çalışıyor. Buna müsaade etmeyeceğiz. Biz, Suriye'de, Irak'ta, İran'da, bütün bu bölgede yaşayan insanların hepsini kardeş biliyoruz. Biz bu bölgedeki insanların zihinlerinin ve gönüllerinin ayrıştırılmasına, birbirlerinden ayrı bir geleceğe doğru yönlendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim için Türk, Kürt, Arap ve Acem, hepsi birdir. Bizim için herkes hazreti insandır. Hiç kimsenin bir diğerinden farkı yoktur. İnsanların özgür bir şekilde yaşayacağı bir dünyayı kurmayı hedefliyoruz. Biz insanların kendi dinlerini, gelenek, görenek ve adetlerini en güzel şekilde yaşamasını siyasetimizin merkezine koyduk" dedi.

EKER KONUŞMA YAPTI, İKİ GRUP ARASINDA KAVGA ÇIKTI
Kurtulmuş'un konuşmasının ardından AKP'nin Diyarbakır'da belirlediği 12 milletvekilli adayının tanıtımı yapıldı. Adayların tanıtımından sonra 24 Haziran seçimlerinde Diyarbakır'dan 1'inci sıra milletvekili adayı gösterilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker konuşma yaptı.
Partilileri, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca selamlayan Eker'in konuşması sırasında iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Eker, mikrofondan "sakin olalım" çağrısı yaptı.
.jpg)
Tartışmanın devam etmesi üzerine Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ile korumaları, tarafları sakinleştirmeye çalıştı. İki grup arasında yaşanan ve zaman zaman tansiyonun yükseldiği arbede bir süre devam etti. Kısa süreli arbede sırasında, partili bir kadın eşarbını önce yere attı, sonra da alıp elinde sallayarak tarafları ayırmaya çalıştı.
Tartışma diğer partililerin de araya girmesiyle son buldu. Tartışma üzerine Mehdi Eker konuşmasını bitirirken, protokol salondan ayrıldı. Konferans salonu dışında da kısa süreli devam eden tartışma, çevik kuvvet polislerinin gelmesiyle son buldu.
Öte yandan, Numan Kurtulmuş'un polisler tarafından salondan çıkarıldığı iddia edildi.
https://odatv.com/akpdiyarbakiradaytanitimtoplantisindakavgacikti26051808.html
İmamoğlu: Vicdanınıza ve kalbinize güveniyorum. Doğru kararı vereceksiniz.34 izlenme
Sedat Peker'in 'Demirören' iddialarının ardından Ziraat Bankası ile ilgili flaş gelişme!69 izlenme
‘İki kilo yerine iki tane domates alırız’ deöesi kurtarmadı, AKP’li vekil liste dışı kaldı36 izlenme
İktidarda 'Sedat Peker' çatlağı! Yandaş medya, AKP'lilerle kavgaya başladı!49 izlenme
Cumhuriyet tarihine geçen uyuşturucu operasyonu: AKP'li vekilin eşine rüşvetten hapis talebi!36 izlenme
Narin davasında yeni ses kayıtları ifşa oldu: "Cinayeti üstlensin"33 izlenme
Kaliteyi bıraktık, ucuza yöneldik18 izlenme
Düşük asgari ücret iktidara yarıyor18 izlenme
AKP Genel Sekreteri’nden Mansur Yavaş’a tehdit: Ankara’yı sana dar ederiz
Hep aynı tezgâh! ALES puanı en yüksek öğrenciye mülakatta 5 puan verdiler!
Uyuşturucu soruşturması: Ünlüler hakkında verilen kararlar belli oldu
AKP'li belediyede ihaleler Bilal Erdoğan'ın okul arkadaşına gitti!