İçişleri Bakanlığı’ndan 81 İl Valiliğine corona tedbirleri kapsamında genelge gönderdi.
Bakanlık solunum yoluyla kolayca bulaşabilen corona virüsü salgınının önlenmesine yönelik olarak, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda “sigara içtiği” için maskeyi çene altına indiren ve yanlış kullananlar için harekete geçti.
Buna göre, yarından itibaren tüm illerde vatandaşların özellikle yoğun olarak bulunduğu valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda, sigara içmek yasaklanacak.
65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına yönelik uygulama, il bazlı yapılacak analizlere göre İl Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenecek.
Valilerce; salgınının seyri anlık olarak takip edilerek hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayılarındaki artış trendlerine göre 65 yaş ve üzeri vatandaşların gün içerisinde saat 10:0016:00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmamalarına dair kısıtlamaya gidilecek.
Gelişmelere bağlı olarak alınan kararlar belirli aralıklarla gözden geçirilecek, kriterlerde iyileşme sağlanması durumunda kısıtlama aynı usulle kaldırılacak. DHA
İmamoğlu'nun savcılığa sevk edileceği tarih ve saat belli oldu23 izlenme
Suudilerin boykotu yayılıyor!48 izlenme
Vadesi doldu: Atatürk'ü pazarlık malzemesi yapan TFF Başkanı yolcu31 izlenme
Son ankette büyük şok: MHP ilk kez baraj atına düştü!14 izlenme
Üniversiteler AKP’nin kadro ve finans kasasına dönüştü14 izlenme
AKP'den İstanbul'da MHP'yi kızdıracak seçim çalışması260 izlenme
Geçmeyen araçlara 1.3 milyar TL ödenecek!304 izlenme
Cennet ada Cumhur İttifakı oylarıyla yapılaşmaya açıldı!47 izlenme
AKP'li belediyelerin el değiştirmesiyle para kaynağı azalan TÜGVA, desteği böyle buldu!
Mansur Yavaş'tan 'diploma' yanıtı
AKP'nin kalesinde bir anneden isyan 'Doğalgaz bulduk diyorsunuz doğalgaz zamlanıyor. Çocuğumun beslenmesine doğru dürüst bir şey koyamıyorsam benim çocuklarımın vebali hepinizin üstüne olsun'
Ayşe Ateş'ten 'Serdar Öktem' açıklaması: "Apple'dan cihaz bilgilerinin gelmesi önemliydi"