ABD’nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili kritik bir iddiayı gündeme getirdi. Bolton, Erdoğan’ın Trump’la her görüşmesinde Halkbank soruşturma sürecini sonlandırmasını talep ettiğini, konunun sürekli gündeme geldiğini ifade etti.
Halkbank meselesinin son dönemlerde Trump’la Erdoğan’ın diyaloğunu zedelediğini öne süren Bolton, Spiegel’e demecinde, “Halkbank'ın da Trump’ın dava sürecini sona erdireceği konusunda eski ABD Başkanına çok güvendiğini ve bu nedenle ABD makamlarına karşı hiçbir taviz vermeye yanaşmadığını” ifade etti.
Spiegel’in haberinde, en kötü senaryonun gerçekleşmesi halinde bankaya 20 milyar dolara kadar para cezası ya da uluslararası bankacılık sistemi SWIFT'ten çıkartılma cezası verilebileceği belirtildi.
New York Times (NYT) gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Halkbank davası sürecine müdahale etme girişimleriyle ilgili büyük ilgi uyandıran bir haber yayımlamıştı. Haberde, Erdoğan'ın, Trump'a "meseleyi çözmesi için" yoğun baskı uyguladığı, Trump Yönetimi'nin de davaya bakan New York Güney Bölgesi Federal Başsavcısı Geoffrey S. Berman'ı engelleme girişimlerinde bulunduğu ancak Berman'ın davanın düşürülmesini kabul etmediği aktarılmıştı.
ABD'li savcılar, Halkbank'ı İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) paravan şirketler üzerinden milyarlarca dolarlık bir sistem kurarak ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının delinmesine yardımcı olmakla suçluyor.
Gelir dağılımı eşitsizliğinde Avrupa’da ikinci sıradayız: En zengin yüzde 20 her şeye el koyuyor!58 izlenme
AKP'den EYT düzenlemesine ilişkin açıklama66 izlenme
CHP'li Karabat: Saray'ın 1 günlük harcaması 877 bin mesaj125 izlenme
17 Ağustos’un yıldönümünde korkutan rapor140 izlenme
Müjdat Gezen, Ekrem İmamoğlu, Fatih Altaylı ve Zeydan Karalar'ı cezaevinde ziyaret etti: "Bu işin ne olduğunu iki kere yaşamış bir insan olarak üzgünüm"24 izlenme
İkinci Çakır vakası Sivas'ta yaşandı! Sivaslılar ‘Saadettin Köpek’e pusu kurmak için belediyeden otobüs istedi!731 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 49.424 yeni vaka tespit edildi, 66.873 kişi sağlığına kavuşurken, 188 kişi hayatını kaybetti!45 izlenme
İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan adli kontrolle serbest bırakıldı33 izlenme
Vatandaşlar zamlara ve geçim sıkıntısına isyan etti!
Narin cinayetinde kan donduran yeni detaylar: Uzman raporunda hepsi tek tek ortaya kondu
Ehliyet ve pasaport harcına dev zam
Ortaokul çocuğunun simit hesabı yürekleri parçaladı: 'Ne olur simitin fiyatını düşürün, harçlığım 20 TL, kantine her indiğimde hayallerim kırık dönüyorum!'