Şırnak Şenoba'da 2017 yılı haziran ayında bir Tümgeneral ile 12 subayın şehit olduğu gün, TBMM'de Zeytincilik kanununa madde eklenerek, akademisyen vekillerin çifte maaş almaları sağlandı. Yasanın iptal istemi için yapılan başvuru ise, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'a rağmen dün reddedildi.
Akademik unvanlı doktor, doçent ya da profesörler, herhangi bir meslekten emekli olduktan sonra, üniversitede öğretim üyeliği yaparsa, emekli maaşları kesiliyor. Milletvekilleri ise yasal düzenleme ile kendilerine ayrıcalık tanıdılar ve üniversitelerde çalışsalar da emekli vekil maaşını almaya devam ediyorlar. Bu yasanın iptali için CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne açtığı dava karara bağlandı.
BAŞKAN OYLAMADA KARŞI ÇIKTI
AYM Başkanı Zühtü Aslan ile üyeler Engin Yıldırım, Kadir Özkaya ve Şevki Hakyemez, “Kanun Anayasa'da yer alan eşitlik ilkesine aykırı, sosyal güvenlik sistemi deliniyor, haksız ayrımcılık yaratıyor, yasa iptal edilmeli” dediler. Ancak AYM'nin diğer 10 üyesinin oyu ile iptal istemi reddedildi. Böylelikle başta AKP eski milletvekilleri, 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl olmak üzere halen üniversitelerde öğretim üyeliği yapan eski vekiller, hem emekli, hem de akademisyen maaşı olmak üzere, çifte maaş almaya devam edecek.
‘YÜZLERİNE NASIL BAKACAKSINIZ?'
Bu yasa teklifi TBMM'de görüşülürken söz alan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Vekil öğretim üyeleri, emekli olup üniversiteye dönünce hangi yüzle arkadaşlarına bakacak? Onlar tek siz çift maaş alacaksınız. Emekli maaşı yetmediği için kamuya dönen garibanın emekli aylığı kesiliyor ama emekli vekillerin kesilmeyecek, yazıklar olsun” demişti.
Emeklilerin bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı belli oldu: Bu 3 miktardan biri olacak63 izlenme
RTÜK Akit TV için harekete geçti115 izlenme
Kredi kartı borçluları yandı!829 izlenme
İsmail Saymaz anket sonuçlarını açıkladı! Metropoll Araştırma'dan Erdoğan'a kötü haber103 izlenme
Timur Soykan'ın ailesi sokak ortasında saldırıya uğradı! Saldırganlar gözaltına alınmadı35 izlenme
Emniyetteki 'mühimmat hırsızlığı' skandalında yeni ayrıntılar ortaya çıktı! Suç örgütleri ve borç detayı16 izlenme
Deprem bahanesiyle devlet soyuluyor: Bir çadır 546 bin TL! MEB’den 2.6 milyon TL alıp tek bir tane çadır ürettiler44 izlenme
Narin'in yengesi Melek Güran yeniden gözaltına alındı66 izlenme
Türk DJ Ümmet Özcan, Çin'deki büyük bir diskoyu İzmir Marşı ile salladı !
Orta Asya ülkelerinde Türk şirketlerinin İHA ve SİHA'lara ilgisi artıyor
Atatürk bu sözleri hangi komutana söyledi? "Kaybedersek, beni hemen asarsınız!"
‘Bundan sonra daha keskin düşüşler olacak’ diyen Nebatiye vatandaştan enflasyon yanıtı: "Palavrayla düşecek bir durum yok"