Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından, kılıçlarını çatarak Subaylık Andı’nı okuyan ve sonrasında “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan 5 teğmen, disiplinsizlik nedeniyle TSK’dan ihraç edilmişti. Bu teğmenler, ihraç işleminin iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulması için dava açmıştı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise bu davalarla ilgili ilk kez savunma yaptı.

'TSK'NIN İTİBARI MİLLET NEZDİNDE ZEDELENDİ'
Gazeteci Müyesser Yıldız'ın aktardığına göre; MSB, savunmasında, “TSK’nın, hizmetini aksatan, idari mekanizmasına ve üstlenmiş olduğu kamu hizmetinin yürütülmesine zarar veren ajanlarını bünyesi dışına çıkarması doğaldır” ifadelerini kullanılırken teğmenlerin bu eylemiyle “toplumda ayrışma başladığı, TSK’nın Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığının hiç hak etmeyecek şekilde sorgulandığı, bu suretle de TSK’nın itibarının millet nezdinde zedelendiğinin anlaşıldığı” ileri sürüldü.
Bu gerekçelerle, ihraç işleminin hukuka uygun olduğunu belirten MSB, teğmenlerin telafisi mümkün ya da imkansız zararlara uğramadığını öne sürerek davanın reddedilmesini talep etti.
Gerçek Gündem
Kaynak: 12 Punto
Adana’da 5.5 büyüklüğünde deprem41 izlenme
Son seçim anketinde inanılmaz sonuçlar! İmamoğlu’nun oy oranı Erdoğan’ı ilk defa geçti173 izlenme
CHP asgari ücretin 2 bin lira olması için kanun teklifi sundu!159 izlenme
İmamoğlu'ndan KKTC mesajı: "Kıbrıs Türk halkı özgür iradesiyle demokrasiye olan inancını göstermiştir"12 izlenme
Marmaris'teki yangın Okluk Koyu'na yaklaştı!60 izlenme
İsrail basını duyurdu: Hamas’ın kurucusu öldürüldü47 izlenme
Depremde 11 yakınını kaybeden memur ‘helallik vermiyorum’ dediği için görevinden uzaklaştırıldı!39 izlenme
AKP'den CHP'ye geçen bir ilçede daha yabancı tabelalar yasaklandı35 izlenme
ABD Genelkurmay Başkanı'ndan itiraf: "ABD, 8 bin PKK'lıyı eğitti!"
Türkiye'de borsa dip yaparken, savaşta olan İsrail'in borsası artıya geçti
Kamu kaynakları çocuk istismarcısı tarikat şeyhinin önüne serilmiş!
'Kılıçdaroğlu batırdı' diye yıllardır yalan söyleyen AKP'liler, SGK'yı bakın nasıl batırmış !