Kanada merkezli madencilik şirketi Pasinex Resources, Türkiye'de faaliyet gösterdiği alanda üretilen bir adım atarak Sarıkaya bakırçinko projesinin tamamını devraldı. Şirket iştiraki Pasinex Arama ve Madencilik A.Ş. Bu sayede Aydın Teknik'in tüm hisseleri satın alındı ve böylece Sarıkaya sahasının yüzde 100 sahibi haline geldi.
Bu hamleyle birlikte Pasinex, halihazırda üretimde olan Pınargözü parçalarının madeline ek olarak Türkiye'deki ikinci derleme verisi da kontrol kayıtlıydı.
Pasinex, kurumsal yapısında bazı değişikliklere gitti. Şirketin mali sonucu 31 Aralık'tan 31 Mart'a çekildi. Bu yetenek, 1 Ocak 2025 – 31 Mart 2026 tarihleri arasında 15 aylık özel bir raporlama dönemi içeren arasını oluşturulacak.
Şirketin 2,15 milyon Kanada doları çalıştırdığı özel yatırım piyasasına, 1,2 milyon dolardan fazla yatırım taahhüdü geldi. Elde edilecek fonun, Sarıkaya projesinin geliştirilmesi ve kurumsal giderlerin karşılanması için sürdürüleceği belirtildi. Ayrıca 26 Eylül sonrasında yönetici ve kilit çalışanlara 2,5 milyon adet hisse seçeneği verildi.
Pasinex Resources, Kanada merkezli bir madencilik ve doğal taş şirketi. Bakırın, kurşun, gümüş gibi temel metaller ve değerli metallerin aranması, çalıştırılması ve çalıştırılmasıyla uğraşan dev şirket ana odak noktaları, özellikle çalışma projeleri olarak bilinmektedir.
Türkiye'de bulunan madencilik devi Pınargözü madenlerini işletiyor. Bu yeni anlaşmayla birlikte Sarıkaya'nın projesini de satın alarak Türkiye'deki operasyonları genişlemiş oldu.
TELE1
Ümit Özdağ hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması28 izlenme
Emekli maaşlarına yaşam maliyeti ayarlaması: Resmi başvuru yapıldı15 izlenme
Bilal Erdoğan ile AKP'li adayın skandal diyaloğu ! 'Bize de bir iki bina kalırsa...'2334 izlenme
Enerji krizi: ‘Türkiye’den Avrupa’ya gaz akıyor ama bizim gazımız kesik’57 izlenme
Özgür Özel, Gezi tutuklularının yakınlarıyla bayramlaştı30 izlenme
Okulöncesi eğitim adeta Diyanet'e geçti54 izlenme
Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Yürütme Kurulu üyeleri belli oldu13 izlenme
Açlık sınırında maaş alan asgari ücretlilerin yılda 2 maaşı vergiye gidiyor22 izlenme
TÜİK’e göre işsiz sayısı 161 bin kişi azalmış
Ekrem İmamoğlu’ndan ‘boğazda yetki’ çıkışı: İki ay önce verilen bu sözün yerine gelmesini istiyoruz
Malatya'da Atatürk büstüne saldırı! "Sevap olduğunu düşünerek kırmaya karar verdik"
DMO'nun 4 yılda açtığı 130 ihalenin tamamını AKP'li yönetici aldı!