Kamuda tasarruf çağrıları yapılırken TRT, toplantı için kendi tesislerini kullanmak yerine Antalya’daki 5 yıldızlı oteli seçti.
Ekonomik kriz nedeniyle kamuda başlatılan tasarruf tedbirleri, vatandaşın elektrik faturalarından beslenen TRT'ye sökmedi. TRT Genel Müdürlüğü, radyo koordinasyon toplantısı yapmak için kendi eğitim tesisleri ve büyük toplantı salonlarını bırakıp Antalya'nın en lük otellerinin yer aldığı Kundu'daki 5 yıldızlı IC Hotels Green Palace'a çıkarma yaptı. Türkiye'nin çeşitli illerinden Antalya'ya gelen 100'e yakın TRT personeline lüks otelde geçirdiği 4 gün için ayrıca TRT kaynaklarından harcırah da ödenecek.
ORADA TRT KAMPI VAR
Tasarruf tedbirlerinin konuşulduğu bir dönemde 5 yıldızlı otelde yapılan toplantı, 811 Kasım tarihleri arasında düzenleniyor. Toplantıya Ankara, İstanbul, İzmir, Erzurum, Diyarbakır, Mersin, Antalya ve Trabzon radyolarındaki müdür ve program yapımcıları ile Ankara'daki radyo dairesi başkanlığından çok sayıda personel çağrıldı. Radyolardan sorumlu genel müdür yardımcısının yer alacağı toplantıya TRT Genel Müdürü İbrahim Eren de katılacak. Toplantıya çağrılan 100'e yakın personel için TRT bütçesinden hem yol hem de otel parası ödenecek. Ayrıca katılanların unvanlarına göre değişen tutarlarda her bir gün için ortalama 100'er lira civarında harcırah ödemesi yapılacak.
Sözcü'de yer alan habere göre, TRT'nin bu tür toplantılarda hizmet verebilecek hem Ankara'da 300400 kişilik toplantı salonları, hem de lüks otele birkaç kilometre uzaklıktaki Antalya Lara'da denize sıfır eğitim kampı bulunuyor.
DİZİLERE FAHİŞ FİYATLAR ÖDÜYOR
TRT binlerce personeli ve teknik imkanları olmasına rağmen birçok programı ve dizi çekimlerini “Dış yapım” adı altında özel şirketlere yaptırıyor ve çok yüksek rakamlar ödüyor. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT tarafından 2017 ve 2018 yılında dış yapım programlarına ödenen paralar ile bu programların isim listelerini de, TRT'den istedi. Ancak “Ticari sır” denilerek, bu bilgiler verilmedi. Sertel, SÖZCÜ'ye “2016'da da aynı talepte bulundum ve bu bilgiler gönderildi. Şimdi ticari sır olmuş, bunun sırrı mı olur?” dedi.
DİRİLİŞ'E 1.1 MİLYON TL
Sertel'e gönderilen son listeye göre TRT'nin dış yapım programlarından TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul için bölüm başına 1 milyon 100 bin lira ödendi. “Muna”adlı ev sineması için ise bölüm başına 1 milyon lira verildi.Yine TRT'de yayınlanan “Filinta” adlı diziye ise bölüm başına 850 bin lira aktarıldı. “Koyverdin Gittin Beni” ve “Aşkın Kanunu” adlı dizinin bölüm başı maliyeti de, 650'şer bin lira oldu. TRT KURDI kanalında yayınlanan “Sızı” adlı diziye 175 bin, “Vahyin İzinde” programına ise bölüm başına 170 bin lira ödendi.
TRT Çocuk kanalında yer alan “Maysa ve Bulut” adlı program için de yine bölüm başına 450 bin lira verildi
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/vatandasinvergilerinibesyildizlioteleyatirdilar211980h.htm
CHP’li belediyelerde asgari ücret ne kadar olacak?126 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 22.195 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 2.004.285’e, can kaybı da 17.851’e yükseldi!44 izlenme
1.8 milyon aileye 1.6 milyon bedava kömür39 izlenme
Mersin Valiliği, polis memuru Nagehan Ekiz’in intiharıyla ilgili inceleme başlattı!52 izlenme
Kanal İstanbul dediler Hürmüz Boğazı çıktı!62 izlenme
Ünlülere uyuşturucu operasyonu sonrasında ünlü senarist Gani Müjde ateş püskürdü: ‘Mücadeleye baronlardan başlamak gerek’19 izlenme
Sokak röportajında vatandaş isyan etti! “"Yüksek ölüm riski olan kanser hastam var, kan yok"46 izlenme
Sri Lanka'da halkın öfkesi dinmiyor!30 izlenme
İran’dan İsrail’e yeni füze dalgası! Microsoft binası vuruldu
Yusuf Halaçoğlu, Sinan Oğan'a imza çağrısında bulunduğu için özür diledi
Gündemi sarsacak iddia: "Halil Falyalı'nın muhasebecisi Cemil Önal Hollanda'da öldürüldü"
Narin Güran cinayetinde HTS kayıtları incelendi! Salim Güran'ın arabasındaki gizemli iki kişi ortaya çıktı