Fırıncılar zam talebinde bulunmuştu. Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nce uygun görülmesi üzerine beyaz ekmeğe 25 kuruş, kepek ekmeğine de 75 kuruş zam yapıldı.
Kentte 250 gram beyaz ekmek 2 TL'den satılırken, geçen yıllarda beyaz ekmekle aynı fiyatta olan kepek ekmeği ise 75 kuruş zamlanarak 2.5 liraya yükseldi.
Vatandaşlar ise sel felaketi nedeniyle yapılan zamların ertelenmesini istiyor.
Vatandaşlar, “Bir tarafta selden etkilenen bölgelerimizin izlerini silmeye çalışırken ekmeğe zam yapılması çok yersiz bir karar oldu. Zam kararı önceden alınmış olabilir lakin daha selin izlerini silmeden bu karar uygulamaya geçmemeliydi. Biz bunu fırsatçılık olarak değerlendiriyoruz. Bu kadar duyarsız olunmaz” şeklinde tepkilerini dile getirdi.
Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu ise zam kararının Kurban Bayramı öncesi alınan bir karar olduğunu söyleyerek Sinop'ta ekmek fiyatının diğer çevre illere göre daha uygun olduğunu savundu.
Samsun ve Kastamonu'da 230 gram ekmek 2 TL'den satılırken Sinop’ta 250 gram ekmeğin 2 TL’den satıldığını anlatarak kentteki ekmek fiyatlarının daha ucuz olduğunu ileri süren Gündoğdu, şöyle devam etti:
“Sinop'ta kilogram bazında Sinop'ta ekmek fiyatı 1 TL ucuz. Ekmek üretmek için kullanılan malzemeler veya girdi maliyetleri artmakta olduğunu için fırıncı esnaflarımızdan dilekçe ile fiyat artış talebinde bulundular. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığında komisyon kuruldu ve komisyon zammı tartışarak ortak karar çıkarttı.”
Asgari ücret maratonu yarın başlıyor: İşçiler masada yok8 izlenme
Emekliye zamda yeni formül: İlk kez denenecek35 izlenme
Mansur Yavaş duyurdu: "Elektriği kesik olan 221 evin borcunu ödedik"48 izlenme
Cemevine ibadethane statüsü teklifine AKP ve MHP’den destek229 izlenme
Pastaneci böyle isyan etti: "Un bulamıyoruz, şeker bulamıyoruz, sıvı yağ bulamıyoruz"38 izlenme
Erdoğan'ın semtinde yurttaşlar isyan etti: "Asgari ücret 22 bin ev kiraları 25 bin, hangi matematikle yapıyorlar"22 izlenme
Kış saati uygulamasında yeni karar çıktı32 izlenme
Masada milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusu var21 izlenme