CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, yarın düzenlenecek resmi törene ilişkin Ankara'da Anıtkabir önünden çağrı niteliğinde bir açıklama yaptı.
Akdoğan, geçen yıllarda resmi törenlerde bir grubun tören sırasına alana gelip "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attığını hatırlatarak, yarında aynısının tekrarlanmaması için çağrıda bulundu.
Bu grupların alana özellikle getirilip, bir bariyer içine alınıp, aynı sloganları attıktan sonra talimatla geri gönderildiğini söyleyen Akdoğan, bunun önüne geçilmesi için gerekli adımları attıkları belirtti.
Akdoğan, bunun Cumhurbaşkanlığı tarafından organize edildiğini ve "yarın buraya kimse gelemeyecek" şeklinde bir açıklama yapılmazsa, resmi tören saatinde yurttaşların aynı yerde olması için çağrıda bulunacaklarını söyledi.
Akdoğan'ın açıklaması şu şekilde:
"30 Ağustos törenlerinde ve devamında 29 Ekim’de, 10 Kasım’da bu gördüğünüz alana bir grup geliyor. Gelen grup, resmi tören olmasına rağmen ve burası bir mezarlık olmasına rağmen "Recep Tayyip" sloganları atıyor. Bundan rahatsız oluyor yurttaşlarımız. Biz de bu konuyla ilgili duyarlılığımızı geçtiğimiz yıl, 14 Kasım günü Anıtkabir Komutanı’yla görüşerek iletmiştik. Daha sonra Millî Savunma Bakanı ile de görüştük, bunun olmaması gerektiğini ilettik. Ve gün geldi, 30 Ağustos'ta tekrar bu tören yapılacak. Eğer biz engel olamazsak, yarın tekrar burada bu kötü düzen oluşacak.
Bilmenizi isteriz ki, resmi törenlerde buraya gelip "Recep Tayyip" sloganı atanlar özel olarak getiriliyorlar, bir bariyerin içine alınıyorlar. Alındıkları bariyerin içerisinde slogan atıyorlar. Herhangi bir şekilde bir Fatiha bile okumadan, tekrar talimatla çıkıp gidiyorlar. Bu da Dışişleri Bakanlığı’nın protokolüne iletmemiz gerektiği söylendi. Cumhurbaşkanlığı tarafından organize edilen bir şey. Eğer bize bununla ilgili "yarın buraya kimse gelemeyecek" şeklinde bir açıklama yapılmazsa, Ankara il başkanımız da burada, yarın biz de yurttaşlarımızın resmi törenin olduğu saatte burada olması için çağrı yapacağız."

AKP yıllardır görmezden geliyor... CHP'li Karabat cemevleri için adım attı!35 izlenme
Diyanet'ten 2 üst düzey bürokrat 'eskort tuttukları için' ihraç edildi!132 izlenme
Albayrak Medya Grubu’nun dergisinden skandal çağrı!95 izlenme
AKP'li Güler zeytinlik sorusuyla küplere bindi! "Şu AK Parti’ye bir teşekkür edin ya"10 izlenme
AKP'li belediyeden 57 milyon liralık ihale oyunu!79 izlenme
80 yaşındaki hasta “yeterli malzeme yok” denilerek ameliyathaneden çıkarıldı!23 izlenme
‘Askıda ekmek’ kuyruğunda isyan! '12 saat ekmek alabilmek için dikiliyoruz. İşim olsa gelip buradan ekmek almam. İş arıyorum!'57 izlenme
Diyarbakır ve Mardin'deki yangınların çıkış nedeni belli oldu40 izlenme
Son ankette vatandaş Erdoğan'ın yeniden adaylığına yeşil ışık yakmadı! AKP ve MHP ayrıntısı
Çiftçinin bedavaya dağıttığı ıspanağı toplayan vatandaş: "Bu sene ilk defa ıspanak yiyeceğim. Allah razı olsun"
'Bu sessiz, kerpiç, taş evler soruyor; Ölüm hep bana mı düşer usta?'
İmamoğlu'na taşlı saldırı davasında karar: Ceza var tutuklama yok