Gazete Durum'da yer alan habere göre, kırtasiyecilerden öğrenci ve velileri üzecek haber geldi. Sektör temsilcileri tarafından kırtasiye malzemelerine yeni bir zammın daha geleceği belirtiliyor. Kırtasiyeci Serdar Kolsuz, "En az yüzde 25 zam bekliyoruz” dedi.
Kolsuz "Ünlü markalara yüzde 6080 arası zam geldi. Ünlü markalar zam yaptıktan sonra açıklama olarak 'Biz kendimizi koruma altına alıyoruz' diyor. Aslında 'öyle bir maliyet artışımız yok ama olursa...' şeklinde davranıyorlar. Bu da bize ülkeler arasındaki politika gibi geliyor" dedi.
"Bir piyasa yansıması değil de geçmişe bakarak yapılan bir yansıma gibi" diyen Kolsuz "Dolayısıyla büyük firmalar böyle zam yaptıkça küçükler de onları takip ediyor. Zam yapmayacak markalar "20 liraya marka ürün alacağına, benim 5 liraya sattığım ürünü 15 liraya al" diyerek zam yapıyor. Bilinen ünlü markalar önü çektiği zaman daha küçük markalar da arkasından kendi fiyatlarını belirli bir yere revize ediyor. En az yüzde 25 zam bekliyoruz" diye konuştu.
Resmi Gazete'de bugün yayımlandı: Eviniz bir anda başka yere taşınabilir19 izlenme
"AKP, tefeciye teslim olmuş mirasyedi gibi"152 izlenme
Enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK'e göre Temmuz'da yıllık enflasyon yüzde 47,83, ENAG'a göre ise yıllık yüzde 122,8833 izlenme
Hani 'kur-mur hikâye'ydi? İşte köprüye gelecek zam!173 izlenme
Özel'den Lozan tepkisi! "Öcalan'ın parafı varsa Erdoğan ve Bahçeli'nin tuğrası var"24 izlenme
FETÖ'yle mücadele eden savcının tayini çıkarıldı!287 izlenme
İnan Güney Silivri'den ateş püskürdü! Bahadır Ünlü'nün dükkânını belediyenin daha önce mühürlediği ortaya çıktı!7 izlenme
Kışlaya da siyaset girdi! Askeriyeye Erdoğan afişi astılar33 izlenme