Ataşehir’den kiralanan dairenin aylık ücretinin 4 bin 200 TL olduğu öğrenildi.
PTT Para Lojistik A.Ş’de 2019 yılına ilişkin yapılan denetimlerde, Genel Müdür adına kiralanan konutun gelir vergisi matrahına dahil edilmediği tespit edildi.
Sayıştay’ın denetim raporuna göre PTT Para Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu, 19 Aralık 2018 tarihinde toplandı. Şirketin genel müdürlüğün adresinin Ankara’dan İstanbul’a taşınması nedeniyle şirket genel müdürünün konaklama ihtiyacı doğduğu belirtildi. Yönetim Kurulu toplantısından, “Genel Müdür’ün İstanbul çalışmalarında konaklama ihtiyacı değerlendirilerek, 1 Ocak 2019 tarihinden başlamak kaydıyla kira yardımı yapılması” kararı alındı. Kararın tüm üyelerin onayı ile alındığı bildirildi.
Karar kapsamında, Şirket Genel Müdürü Salih Ziya Aydınay tarafından kullanılmak üzere İstanbul Ataşehir’de aylık kirası 4 bin 200 lira olan daire kiralandı. Şirketin mali hesaplarında yapılan Sayıştay denetimleri, daire için ödenen aylık kira bedelinin gelir vergisi matrahına dahil edilmediğini ortaya koydu. Denetçiler, kira ödemelerinin Genel Müdür Aydınay’ın ücretine eklenmediğini, bu nedenle vergiye tabi tutulamadığını tespit etti.
Sayıştay denetçileri, Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine aykırılık teşkil eden uygulamaya yönelik şirkete, “İşverence kiralanan konutların personele bedelsiz olarak tahsisi edilmesi halinde, söz konusu kira bedellerinin vergiden istisna edilmesi mümkün değildir. Bir personele ödenen aylık kira bedelinin ücretin bir unsuru olarak değerlendirilmesi ve gelir vergisi matrahına dahil edilerek ek beyanname verilmesi önerilir” uyarısında bulundu.
İştirak şirketlerin genel müdürlerine her türlü imtiyaz ve ayrıcalık tanınan PTT’de emekçiler işten çıkarmalara, sürgünlere ve baskılara karşı direniyor. Taşeronda örgütlü PTTSen ve KESK’e bağlı HaberSen PTT yönetiminden hiçbir muhatap bulamadıkları için eylemlerini Ankara’ya taşıyacak. Sendikalaştıkları için kod 29 ile işten atılan ve İzmir ve İstanbul’da direniş başlatan PTTSen üyeleri bu akşam Ankara’ya doğru yola çıkacak. İşçiler PTT Genel Müdürü’yle görüşme gerçekleştirmek istiyor. HaberSen üyeleri ise sendika yöneticilerine verilen sürgün cezalarının geri alınmasını istiyor. Sendika yarın Ankara’ya 4 farklı koldan yürüyüş başlatacak. Sendika üyeleri yürüyüşlerini perşembe günü Ankara Gar’da yapacakları basın açıklamasıyla sonlandıracak. Her iki sendikanın da temel talebi baskıların son bulması, sürgünlerin ve işten çıkarmaların geri alınması ve çalışma koşullarının düzeltilerek kadroların artırılması.
http://www.krttv.com.tr/gundem/pttgenelmuduruneaylik4bin200lirayadaireh62840.html
Elektrik faturalarına gelen zammın altında bu mu var? 'Elektrik faturası değil, patronların kredi borcunu ödüyoruz'59 izlenme
Sofraların vazgeçilmeziydi, gel de bu zamdan sonra sofraya koy!67 izlenme
Sen misin İmamoğlu'na beraat veren? HSK atamalarında bir sürgün daha ortaya çıktı16 izlenme
Açlık sınırı asgari ücrete yoksulluk sınırı memur maaşına fark attı28 izlenme
Gezi Daası'nda şerh düşen hakim sürüldü! 5 bin 426 hakim savcının görev yeri değiştirildi49 izlenme
İran'dan 'konuşmak isteyen' Trump'a sert uyarı: "Dikkat et elenirsin"12 izlenme
Deli Dumrul’a 411 milyar TL akacak!46 izlenme
Esenyurt için olağan bir gün: Araplar birbirine girdi ortalık savaş alanına döndü!42 izlenme
Türk-İş verileri açıkladı! İşte asgari ücretle açlık sınırı arasındaki fark!
Depremzededen Mansur Yavaş’a 'Başkanım çamaşırımıza kadar yıkattınız. Allah sizden razı olsun'
THY’den İsmailağa tarikatına ‘bedava bilet’ kıyağı
YSK Başkanı Açıkladı: Yayın Yasağı Ne Zaman Kalkacak?