Ankara'da suikast sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş cinayeti gündemde kalmaya devam ediyor.
1 Temmuz'da görülecek duruşma öncesi, cinayetin azmettiricisi olduğu öne sürülen Tolgahan Demirbaş'ın savcılık ifadeleri ortaya çıkmaya devam ediyor.
Ateş cinayetinin azmettiricisi olduğu için yargılanan Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş, savcıyı, “Bu olay siyasi mecraya çekilmek isteniyor. Lütfen buna alet olmayın, bu günaha ortak olmayın sayın savcım. Durdu Özer nerede, Durmuş Ali (Kaya) nerede? Onlarla aynı safta durmayın. Onların tehdit siyaseti hesaplaşmadır. Siz onlarla işbirliği içinde olmayın" sözleriyle uyardığı görülmüştü.
Demirbaş'ın bu kez de “Sinan Ateş’e ait adres, uçuş kayıt bilgileri ve konum bilgilerini neden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a gönderdiği” sorusuna verdiği yanıt yayımlandı.
B Yüzü'nde yer alan habere göre, Demirbaş, bilgileri gönderdiğini kabul etmedi ve “Bilirkişi raporunda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum” dedi.
Demirbaş, amaçlarının Sinan Ateş’in evinin önüne pankart asmak olduğunu ileri sürdü ve şunları söyledi. “Şayet böyle bir şey var ise de bu Sinan Ateş’in ikametinin önüne pankart asma düşüncemizden dolayıdır. Aksi türlüsü mümkün değildir.”
Savcı ile Tolgahan Demirbaş arasında ifadede geçen diyalogdan bir bölüm şöyle:
Savcı: Yine Çağlar Zorlu’dan aldığın konum bilgilerini, Kırşehir’de olduğunu, Ahmet Yiğit Yıldırım’a iletmişsin. Bunu hatırlıyor musun?
Demirbaş: Bunu hatırlamıyorum. Çağlar Zorlu’yla kafe ortamında bir kere oturdum. Samimi bir arkadaşım değildir. Bir sohbet içerisinde bir bilgisayar programından bir telefon numarasını girip o insanın yerini öğrenebildiğini söyledi bana. Ben de kendisine “hadi bak bakalım bu adam nerede” dedim. Buradaki niyetimiz de pankartı boşuna asmamak istememizdi.
Savcı: Ahmet Yiğit Yıldırım bir konuşmada “Sinan Ateş Türkiye’ye giriş yaptı mı” diye sorarak bilgi toplamanı istemiş. Hatırlıyor musun?
Demirbaş: Hatırlamıyorum. Şayet sormuş ise de pankart asılmak istenmesiyle ilgilidir. Başka bir şey söz konusu değildir.
Gerçek Gündem
Üçbuçuk milyon Suriyeliye kalıcı konut verilecek!296 izlenme
AKP İstanbul'da 100 TL'lik A101 çekiyle oy istiyor320 izlenme
Yabancı çiftçiye var, Türk çiftçiye yok31 izlenme
Cem ibadetine biber gazlı saldırı!40 izlenme
Koronavirüse yakalanan hemşire Dilek Akçabelen'in beyin ölümü gerçekleşti96 izlenme
Türkiye'de nasıl kandırıldığımız bir kez daha ortaya çıktı: Almanya'da 3 sene önce alınan ürünlerde enflasyon farkı sadece 4 euro59 izlenme
Abdüllatif Şener: Erdoğan seçimi kaybedecektir769 izlenme
Onur Şener'i öldüren 3 kişi tutuklandı! 2'si ise serbest52 izlenme
Erkan Baş: "Kılıçdaroğlu'nu ilk turda desteklersek Erdoğan'a karşı açık ara kazanabilir"
Resmi Gazete'de yayınlandı: UKOME çoğunluğu artık İBB'nin değil
FETÖ borsasının başında olduğu iddia ediliyordu: O Rektör Büyükelçi oldu
İsrail şimdi bitti! Yeniden Refah Partili başkan İsrail’i cola dökerek protesto etti