Koronavirüse yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezeryanla alındıktan sonra oğlunu sadece uzaktan birkaç saniye görebilen hemşire Dilek Akçabelen'in beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.
Yoğun bakım ve ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan Dilek Akçabelen, 10 yıl boyunca gece gündüz demeden yüzlerce hastaya şefkat eli oldu. İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Dilek hemşire, üç yıl önce 28 Nisan'da mobilya tasarımcısı Tansu Akçabelen'le nikah masasına oturdu. Dalış, yamaç paraşütü, doğa aşığı olan, hastanede sempatisiyle herkes tarafından sevilen genç kadın hamile olduğunu öğrendi. Kovid salgını başladığında 34 haftalık hamileydi ve doğum iznine ayrılmıştı. Dilek hemşire, birkaç hafta sonra bebeğini kucağına alma hayaliyle ona giysiler seçti, odasını hazırlamaya başladı. Ancak bu mutluluğa koronavirüs gölgesi düştü.
DOĞUMUN ERTESİ GÜNÜ YOĞUN BAKIMA ALINDI
30 yaşındaki Dilek Akçabelen, yüksek ateş, sırt ve bel ağrısı şikayeti ile 11 Nisan gecesi hastaneye kaldırıldı. Nefes darlığı da eşlik edince yatırıldı ve bebeğin kalp atışları zayıflayınca üç gün sonra sezaryene alındı. 2.5 kilo ağırlığında dünyaya getirdiği oğlunu sadece uzaktan, o da birkaç saniyeliğine görebildi. Eşi, kardeşi, anne babasıyla görüntülü konuşma yaptı, bebeğini videoda da gördü. Her şey yolunda görünüyordu, "5 gün sonra çıkacağım hastaneden" diyecek kadar iyimserdi. Ancak sezaryenden sonra hem lohusalık hem de izole odada tek başına yatmanın yarattığı travma ile ağlama krizleri başladı. Durumu hızla kötüleşti ve doğumunun ertesi günü uyutularak yoğun bakıma kaldırıldı.
BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALAMADI
Yoğun bakımda, entübe şekilde tedavisi süren ancak sağlık durumunda bir değişiklik olmayan Dilek Akçabelen'in akciğerlerinin iflas ettiği ortaya çıktı. Dünyaya getirdiği bebeğini bile kucağına alamayan hemşire için Sağlık Bakanlığı da devreye girdi. Ancak tüm aramalara uygun donör bulunamadı. Durumu kötüleşen Dilek hemşirenin bugün beyin ölümü gerçekleştiği öğrenildi.
Türkiye'yi yasa boğan bu haberin ardından 1 Haziran'da kamu çalışanlarının normal mesailerine başlayacak olması endişe uyandırdı. İçlerinde hamile sağlık çalışanlarının da olduğu personellerin salgın bitmeden görevlerine dönecek olması tepkiyle karşılandı. Uzmanlar hamile veya kronik hastalığı olanların ücretli izne çıkarılması gerektiğini belirtiyor.
https://www.karar.com/koronaviruseyakalananhemsiredilekakcabeleninbeyinolumugerceklesti1566264
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu paylaştı 'Sadece 10 ayda İstanbul’da neler yapıldı, tüm bunları kim yaptı ?'112 izlenme
Kocaeli Belediyesi’nin ihale oyunları127 izlenme
Havai fişek fabrikasındaki patlamada hayatını kaybeden işçilerin kardeşlerinden şoke eden iddia!98 izlenme
Her iddia birbirinden vahim: Sahte diploma dağıtıyordu, suç makinesi çıktı10 izlenme
İşsizlik fonu patrona çalıştı5 izlenme
Türk Lirası'nda yeni dönem! Sahte paralar telefon uygulaması üzerinden kontrol edilebilecek38 izlenme
Rize’de yemek zinciri şubesinin açılışında 'Kahrolsun İsrail' sloganı atan öğretim görevlisi saldırıya uğradı!19 izlenme
Cep telefonları da uzaktan patlatılabilir mi?20 izlenme
"İhale" tartışması AKP'lileri karşı karşıya getirdi! Çok sert sözler...
Süper Kupa’daki krizle ilgili TFF’den ilk açıklama
Bu araştırma çok konuşulur! Erdoğan’a güvenmeyenlerin oranı belli oldu!
AKP içinde neler olmuş neler! Turhan Çömez bombayı patlattı! "Ülkeyi terk etmeye hazırlanıyorlar"