Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 7 Kasım'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir dilekçe vererek 'adliyedeki dosyaları kimlerin servis ettiğinin' araştırmasını istedi.
halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Yavaş'ın dilekçesini köşesine taşıdı.
Saymaz'ın aktardığı dilekçeye göre Yavaş, 2019 yılında açılan, tarafı olduğu sahte senet davasındaki belgelerin servis edildiğini belirtti. Yavaş suç duyurusunda, 2019 yılında açılan tarafı olduğu sahte senet davasındaki belgelerin Melih Gökçek’le bağlantılı sosyal medya kullanıcısı Zihni Çakır’a servis edildiğini ileri sürdü.
Yavaş'ın dilekçesi özetle şöyle:
“7.11.2024 tarihinde Twitter üzerinde şahsım aleyhine sözde gazeteci Zihni Çakır tarafından birtakım paylaşımlara konu yapılan bitmiş bir dosya kapsamındaki bilgi ve belgelerin, dosyanın tarafları dışındaki şahıslara ne şekilde, hangi yollarla ve neden servis edildiğinin tespit edilmesi gerekmektedir.
Adı geçen şahıs tarafından yapılan paylaşımlar incelendiğinde görülecektir ki bu şahıs paylaşımları ile tabiri caizse ‘Adliye benden sorulur’ havası yaratarak, adliyenin tüm birimlerinde söz sahibiymişçesine bir algı oluşturmaya çalışmakla, gerek şahsımın gerek adliye personeli ve yargı camiasının güvenirliliğini, itibarını ve toplumda yerleşik bir kanaat olan hukuka ve yargı mensuplarına duyulan güveni yerle bir etmektedir.
Bu sebeple savcılığınız nezdinde yürütülmüş ve nihayete erdirilmiş söz konusu dosya içeriğinin sözde gazeteciye kim tarafından, ne şekilde, hangi yollarla ve neden servis edildiğinin tespiti ile dosya içeriğini dosyanın tarafı olmayanlara servis edenlerin ve sosyal medyada paylaşan adı geçen şahsın Türk Ceza Kanunu ile ilgili maddeleri uyarınca hakkında resen suç duyurusunda bulunulmasını arz ve talep ederim.”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "MİT'in içine saraydan birilerinin, 'Aman efendim bir şeyleri araştırın, Ankara Büyükşehir'i de bu işlere karıştırın' diye bir yaklaşımı olduğunu duymuş durumdayım" demiş Yavaş da iddialara ilişkin Ankara Adliyesi'ne dilekçe verdiğini söylemişti.
Yavaş'ın 7 Kasım tarihli dilekçesinde MİT'ten söz edilmiyor.
BirGün
Binali Yıldırım HDP'lilerden oy istedi!72 izlenme
‘Kâr etmiyor’ diye kapatıyorlar!238 izlenme
Ramazan öncesi iftar menüleri cep yakıyor: Kişi başı fiyatlar dudak uçuklattı9 izlenme
Geçen yılı rekor zararla kapatan PTT yönetimine benzin kıyağı!44 izlenme
Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu'na ne dedi?3315 izlenme
AKP’li belediye ihaleyi iptal etti, 2 kat farkla aynı firmaya verdi!31 izlenme
Meteorolojiden fırtına ve şiddetli yağmur uyarısı28 izlenme
İşsizlik rakamları açıklandı! Geçen yıla göre işsiz sayısındaki artış şok etti!75 izlenme
Döviz kaynağı köküne kadar kurudu
Beyoğlu’nda yayaya çarpıp serbest bırakılmıştı: Eski Yemen Savunma Bakanı'nın oğluna ev hapsi
Kiracı Ve Ev Sahibini Koruyacak Düzenleme Yolda
Van Semt Pazarı'nda pazarcı da vatandaş da ekonomiden dert yandı: "Pazardan hiçbir şey alamadım. Gittikçe batıyoruz. Bir turp bir roka aldım. Alamadığım onlarca ürün kaldı"