İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik hazırlanan iddianamede yer alan, "Cebeci Maden Sahası'na kaçak hafriyat dökülerek, kamunun yaklaşık 80 milyar TL zarara uğratıldığı" gibi iddialar, iktidara yakın basın organları tarafından süreç boyunca en çok servis edilen haberlerden olmuştu.
İddialar arasında, hafriyat döküm işlerinin 'tekelleştiği' ve bu iş ve işlemlerin İBB dosyasında adı geçen Murat Gülibrahimoğlu'nun, 'uhdesine' verildiği öne sürülmüştü.
Söz konusu iddiaların odağında yer alan, 'hafriyat döküm işlerinin tekelleştiği' yönündeki iddiaların gölgesinde, "Maden Bölgesi Komisyonu Karar Defteri" ortaya çıktı.
Maden bölgesini yöneten "Maden Bölgesi Komisyonu"nun başkan ve üyeleri, İstanbul Valiliği tarafından atanıyor. Sekreteryası da yine valilik tarafından yapılıyor.
Ayda bir toplanan bu komisyonun başkanının, İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Süheyl Üçer olduğu anlaşıldı.

Halktv.com.tr'nin ulaştığı Karar Defteri'nin, 5 Şubat 2024 tarihli ve 21 Sayılı Kiralama Hakkındaki Karar tutanağı belgesinde, İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Süheyl Üçer'in, komisyon başkanı olarak imzasının bulunduğu, Arif Gürkan Alpay ile Murat Gülibrahimoğlu'nun ise komisyon üyeleri olarak imzalarının bulunduğu görüldü.

Bakan 'başaramadılar' dedi: Ünlü ekonomist verilerle itiraz etti19 izlenme
Vatandaşlardan 'Kamu Tasarruf Paketi'ne tepki: "Önce Saray'dan başlasınlar"28 izlenme
Meral Akşener, binanın önünde toplanan MHP'lilere meydan okudu 'Erkekseniz gelin vurun, hadi gelin vurun yuh be !'2935 izlenme
Merkez’in net rezervi 20 yılın dibine geriledi!52 izlenme
Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşı, Lozan antlaşması ilk kez gün yüzüne çıktı!374 izlenme
İBB hiç utanmadan "Atatürk Portresi ve T.C." açıklaması yayınladı!235 izlenme
Zafer Azerbaycan'ın! Ermenistan, Dağlık Karabağ'da teslim oldu!67 izlenme
Bahar Aksu cinayetinde yeni görüntü: Keşif yapıp 4 kişi olarak geri dönmüşler! Sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı27 izlenme