İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik hazırlanan iddianamede yer alan, "Cebeci Maden Sahası'na kaçak hafriyat dökülerek, kamunun yaklaşık 80 milyar TL zarara uğratıldığı" gibi iddialar, iktidara yakın basın organları tarafından süreç boyunca en çok servis edilen haberlerden olmuştu.
İddialar arasında, hafriyat döküm işlerinin 'tekelleştiği' ve bu iş ve işlemlerin İBB dosyasında adı geçen Murat Gülibrahimoğlu'nun, 'uhdesine' verildiği öne sürülmüştü.
Söz konusu iddiaların odağında yer alan, 'hafriyat döküm işlerinin tekelleştiği' yönündeki iddiaların gölgesinde, "Maden Bölgesi Komisyonu Karar Defteri" ortaya çıktı.
Maden bölgesini yöneten "Maden Bölgesi Komisyonu"nun başkan ve üyeleri, İstanbul Valiliği tarafından atanıyor. Sekreteryası da yine valilik tarafından yapılıyor.
Ayda bir toplanan bu komisyonun başkanının, İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Süheyl Üçer olduğu anlaşıldı.

Halktv.com.tr'nin ulaştığı Karar Defteri'nin, 5 Şubat 2024 tarihli ve 21 Sayılı Kiralama Hakkındaki Karar tutanağı belgesinde, İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Süheyl Üçer'in, komisyon başkanı olarak imzasının bulunduğu, Arif Gürkan Alpay ile Murat Gülibrahimoğlu'nun ise komisyon üyeleri olarak imzalarının bulunduğu görüldü.

Sinan Ateş'in yakın arkadaşından dikkat çeken açıklama: 'Potansiyel bir MHP Genel Başkan adayıydı, önüne geçildi'36 izlenme
Almanya Türkiye’den 1.9 milyon çalışana kapıları açtı: 10 gözde mesleği duyurdular48 izlenme
Gerici yobaz kafa, İzmir'deki #deprem'in sebebini bulmuş! 'Kendilerine gelmeleri lazım. Din, iman, namaz yok'120 izlenme
Özer Sencar: "İmamoğlu İstanbul’u kazanırsa 2028’de Cumhurbaşkanı olur"39 izlenme
Erdoğan en çok kadınlardan oy alıyordu: Ortaya çıkan son anket iktidara kâbus yaşatacak ölçekte!23 izlenme
Sedat Peker'in internet erişimi kesildi: '2 gün önce önemli bir paylaşım yapacağını söylemişti...'65 izlenme
AKP'de seçim hazırlığı: EYT, genel af ve faizlerin silinmesi iddiası73 izlenme
''Melih Gökçek, Moğal istilasından sonra gelen en büyük felaket''163 izlenme
Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen 4.9'luk deprem Bursa'da da hissedildi
İmamoğlu'ndan belediye başkanlarına yapılan muameleye sert tepki: "Yarına kalır yanına kalmaz"
AKP Ordu milletvekili adayının skandal paylaşımları ortaya çıktı: Anıtkabir ve İsmet İnönü’ye ağza alınmayacak hakaretler etmiş!
Enflasyon zirvede, ara zam şart oldu! İşte ek maaş artışı yapan şirketler