YSK'nın tartşmalı kararıyla 23 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine günler kala AKP'nin İstanbulluların oyunu alabilmek için çek dağıttığı iddia edildi.
Oda TV'de yer alan habere göre AKP, İstanbul seçimlerine sayılı günler kala dikkat çeken bir hediye çeki dağıtmaya başladı.
İstanbul’un birçok mahallesinde dağıtılan A101 marketlerine ait hediye çekinin değerinin 100 TL olduğu belirtildi. AKP'nin kart şeklindeki bu 100 TL’lik A101 marketlerinin hediye çekini dağıtarak İstanbulludan oy istediği iddia edildi.
AKP’ye yakın A101 marketler zinciri daha önce de iktidarla yakın ilişkileri nedeniyle gündeme gelmişti. 2017 yılında Et ve Süt Kurumu, kıymanın kilogramını 29 lira, kuşbaşını da 31 liradan satmak için başvuran 8 firma arasından yapılan değerlendirmede, “A101” ve “BİM” firmaları ile sözleşme imzalamıştı.
İşte AKP’nin dağıttığı A101 hediye çeki:

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/akpistanbulda100tllika101cekiyleoyistiyor238599h.htm
CHP'li Mahmut Tanal'dan çağrı "Filyasyon yöntemiyle mal varlıkları araştırılsın"81 izlenme
‘Uçan sekreter’in olmayan makamı ile lüks hayatı!31 izlenme
Erdoğan'ın "Fiyatlar gayet uygun" dediği marketin zarar ettiği ortaya çıktı!43 izlenme
Süleyman Soylu bir konuştu Avrupa titredi! “Kapıları açtığımızda hükümetleri 6 ay dayanamaz”186 izlenme
İliç’te toprak altında kalan kamyonun parçalarına ulaşıldı49 izlenme
İstanbul’da çocuğu taciz ettiği iddia edilen şüpheliye meydan dayağı50 izlenme
Ekonominin hali, Bakanı yalanladı!85 izlenme
Türk bankası Kazaklara satılıyor22 izlenme