Türkiye’de döviz kurlarının artması nedeniyle yılbaşından bu yana özel araç ve turlar ile Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan 1 milyon Bulgar turist, Edirne’ye giriş yaptı. 1 Bulgar levası’nın 7 liraya yükselmesiyle tüm ihtiyaçlarını Türkiye’den karşılayan turistler, özellikle hafta sonu kentte yoğunluk oluşturdu.
Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan 1 Ocak- 27 Kasım’da toplam 1 milyon Bulgar turist, Edirne’ye geldi. 700 bini Kapıkule, 300 bini de Hamzabeyli’den olmak üzere özel araç ve turlar ile kente giriş yapan Bulgar turistler, sınır kapılarında da yoğunluk oluşturdu. 1 Bulgar levası’nın 7 liraya yükselmesiyle iğneden ipliğe tüm ihtiyaçlarını Türkiye’den karşılayan turistler için esnaf da harekete geçti ve Bulgarca tanıtımlarını artırdı.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, hafta sonları Bulgar turist sayısının 12 bini bulduğunu ve kişi başı 500 euro harcandığını belirtti.
Bulgaristan’ın Plovdiv kentinden alışverişe gelen Gergana Lazarova, ülkelerine göre Edirne’de her şeyin daha ucuz olduğunu belirterek, “Edirne’ye alışveriş yapmaya geldik. Burada her şey çok ucuz. Mont ve çorap aldım. Alışverişe devam ediyorum. Her cuma buraya gelip, alışveriş yapıyoruz. En çok çorap alıyorum. Burada ürünler hem kaliteli hem de ucuz. Bulgaristan’da o kadar kaliteli değil” dedi.
Bulgaristan’ın Şumnu şehrinden gelen Gülçin Mehmedova da “Uzun yoldan geldik. Ne beğenirsek alıyoruz. Fiyatlar bize göre çok uygun. Burada ürün biraz daha kaliteli. Bizim orada artık çoğu kişi buradan giyiniyor, diyebiliriz” diye konuştu.
Bulgar yetkililerin sınırda araçlarını kontrol ettiğini ve 300 eurodan fazla alışveriş yapıldığında ülkeye giriş izni verilmediğini belirten Müjgan Mustafa ise “Yiyecek, içecek ve giyecek aldık. Bayağı para harcadık, aldıklarımız 500 euroyu buldu. Şu an fiyatlar önceki haftalara göre biraz pahalı. Bulgar tarafında genelde 300 euroyu geçmediği sürece gümrükte sorun çıkmıyor” dedi. (DHA)
CHP'li İnce'den Atatürk ve İsmet Paşa sorusu!
Suriye'de Alevilere ve Esad yanlılarına saldırıları Hüsnü Mahalli anlattı: "Müthiş bir nefret yayılıyor"
Türkiye karşıtı ABD’li senatör’den tepki çeken açıklamalar!
Benzin ve otogaz istasyonlarında zam kuyruğu! ‘Bir an önce seçim istiyoruz’
Ekrem İmamoğlu konuklarıyla İngilizce konuştu, sosyal medya yıkıldı !
Türkiye Tarihte İlk Kez, 2.Tur Seçimine Gidiyor
Dolar ve Euro’da sert çözülme: TL’ye garantili mevduat dopingi
Böcek ailesinin zehirlenmesinde korkunç detay: Nazilerin gaz odalarında kullandığı kimyasalı kullanmışlar
Her şey göründüğü gibi değildir ! Bir cihatçının itirafları 'Camileri yıkıyorduk, suçu Esad'a atıyorduk !'
Vatandaş salgın yüzünden darboğazda ve can derdine düşmüşken, elektrik şirketleri kesintilere başladı !
Ahmet Hakan cinsel içerikli video beğenince yer altına çekildi, yorumlar birbiri ardına patladı!
Sağlık Bakanı Koca corona tablosunu paylaştı: 17.912 yeni vaka tespit edildi, 12.175 kişi sağlığına kavuşurken, 245 kişi hayatını kaybetti!
80 yılda yapıldı 21 yılda satıldı
Yeniden sayıldıkça İmamoğlu’nun oyu artıyor!