Gaziantep'te bir süre cezaevine kaldıktan sonra tahliye olan ve çeşitli kurumlara hükümlü kadrosundan iş arayan, 36 yaşındaki Eyüp Dal, 16 Mayıs 2019'da İŞKUR üzerinden hükümlülük kontenjanından iş başvurusunda bulunduğu Şahinbey Belediyesi'nden de olumsuz yanıt alınca belediyenin girişinde kendisini yakmış, 4 gün sonra da yaşamını yitirmişti.

AKP'li Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu
AİLENİN MAL VARLIĞINI AÇIKLAMIŞTI
Olayın basına yansıması üzerine AKP'li Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından yapılan açıklamada, yaşamını yitiren Eyüp Dal'ın asıl sorununun iş bulma kaygısından ziyade, sabıka kayıtlarının silinmesi olduğu ileri sürülmüş, her gün belediyeye çok sayıda iş başvurusu yapıldığı ve başvuruların İŞKUR'a yönlendirildiği de ileri sürülmüştü. Başkan Tahmazoğlu'nun açıklamasında ayrıca, Eyüp Dal'ın ailesinin mal varlığı da kamu oyuyla paylaşılmıştı.Bu açıklamaya tepki gösteren acılı aile, Eyüp Dal'ın borcu yüzünden icralık olduğunu ve İŞKUR tarafından Şahinbey Belediyesi'ne yönlendirildiğini belirterek, “Önce kendisine burada hükümlü kadrosunda işe başlayacağı yolunda bilgi açıklama yapılmıştı. Bu haber üzerine de çok sevinmişti. Ancak, sonraki gidişinde olumsuz cevap verilince kendisini yaktı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, mal varlığımızı açıklanacağına, sigortası, borçları sorgulansaydı” şeklinde açıklama yapmıştı.

AKP'li Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yeğenleri Cihan İyibiçer ve İhsan İyibiçer
BAŞKANIN İKİ YEĞENİ AYNI BELEDİYEDE
Eyüp Dal'ın 5 yıl aramasına rağmen iş bulamadığı, son umut olarak başvurup olumsuz yanıt alınca da kendisini yaktığı Şahinbey Belediyesi'nde ise AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun iki yeğeninin çalıştığı ortaya çıktı. Başkanın yeğenlerinden İhsan İyibiçer'in Bilgi İşlem Daire Başkanı olduğu, diğer yeğeni Cihan İyibiçer'in ise İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'nda görev yaptığı belirtildi. Ayrıca, belediye çalışanlarının Başkan Tahmazoğlu’nun ‘Manevi oğlu’ olarak bildiği ve Tahmazoğlu’nun mali müşavirlik yaptığı dönemden buyana yanında çalışan Ali Çiftçi’nin de Özel Kalem’de istihdam edildiği ileri sürüldü. Başkanın iki yeğeninin belediye kadrosunda çalıştırılmasının kurum içerisinde eleştirildiği de ifade edildi.
CHP İstanbul'a 'kayyum' dünya gündeminde: CHP'nin yükselişine müdahale!8 izlenme
Fethullah Gülen'e 'vatan haini' diyen gazeteciye hapis cezası318 izlenme
Ekrem İmamoğlu: Vali bize tuzak kurdu109 izlenme
Bu video paylaşımından sonra Dilan Polat, Engin Polat çiftine ve aile bireylerine uyuşturucu soruşturması başlatıldı110 izlenme
Erdoğan'ın eski danışmanından olay yaratacak yazı! "Sedat Peker'den sonra..."72 izlenme
Arap turist Türklere böyle bağırdı: "Kes sesini, sorunun varsa git Erdoğan’la konuş"47 izlenme
Manavgat’ta iğrenç olay! Kamera görüntüleri gerçeği ortaya çıkardı168 izlenme
Alpu’yu yok etme ısrarı sürüyor: Ova için acele kamulaştırma kararı!218 izlenme
Yaşar Okuyan'dan Erdoğan'a 'İnce ile fazla uğraşma, İnce'yi tanıyorsam seni sandığın dibine gömer !'
Seçim analistinden flaş 23 Haziran açıklaması: Tahmin edilenin ötesinde olabilir
AKP’li belediyenin milyonluk ihalesi AKP’li eski yöneticisine gitti
Deprem sayesinde paralarına para katacaklar! İhaleler Bilal Erdoğan arkadaşı, Erdoğan Bayraktar’ın oğlunun ortağı şirkete gitti