Gaziantep'te bir süre cezaevine kaldıktan sonra tahliye olan ve çeşitli kurumlara hükümlü kadrosundan iş arayan, 36 yaşındaki Eyüp Dal, 16 Mayıs 2019'da İŞKUR üzerinden hükümlülük kontenjanından iş başvurusunda bulunduğu Şahinbey Belediyesi'nden de olumsuz yanıt alınca belediyenin girişinde kendisini yakmış, 4 gün sonra da yaşamını yitirmişti.

AKP'li Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu
AİLENİN MAL VARLIĞINI AÇIKLAMIŞTI
Olayın basına yansıması üzerine AKP'li Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından yapılan açıklamada, yaşamını yitiren Eyüp Dal'ın asıl sorununun iş bulma kaygısından ziyade, sabıka kayıtlarının silinmesi olduğu ileri sürülmüş, her gün belediyeye çok sayıda iş başvurusu yapıldığı ve başvuruların İŞKUR'a yönlendirildiği de ileri sürülmüştü. Başkan Tahmazoğlu'nun açıklamasında ayrıca, Eyüp Dal'ın ailesinin mal varlığı da kamu oyuyla paylaşılmıştı.Bu açıklamaya tepki gösteren acılı aile, Eyüp Dal'ın borcu yüzünden icralık olduğunu ve İŞKUR tarafından Şahinbey Belediyesi'ne yönlendirildiğini belirterek, “Önce kendisine burada hükümlü kadrosunda işe başlayacağı yolunda bilgi açıklama yapılmıştı. Bu haber üzerine de çok sevinmişti. Ancak, sonraki gidişinde olumsuz cevap verilince kendisini yaktı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, mal varlığımızı açıklanacağına, sigortası, borçları sorgulansaydı” şeklinde açıklama yapmıştı.

AKP'li Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yeğenleri Cihan İyibiçer ve İhsan İyibiçer
BAŞKANIN İKİ YEĞENİ AYNI BELEDİYEDE
Eyüp Dal'ın 5 yıl aramasına rağmen iş bulamadığı, son umut olarak başvurup olumsuz yanıt alınca da kendisini yaktığı Şahinbey Belediyesi'nde ise AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun iki yeğeninin çalıştığı ortaya çıktı. Başkanın yeğenlerinden İhsan İyibiçer'in Bilgi İşlem Daire Başkanı olduğu, diğer yeğeni Cihan İyibiçer'in ise İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'nda görev yaptığı belirtildi. Ayrıca, belediye çalışanlarının Başkan Tahmazoğlu’nun ‘Manevi oğlu’ olarak bildiği ve Tahmazoğlu’nun mali müşavirlik yaptığı dönemden buyana yanında çalışan Ali Çiftçi’nin de Özel Kalem’de istihdam edildiği ileri sürüldü. Başkanın iki yeğeninin belediye kadrosunda çalıştırılmasının kurum içerisinde eleştirildiği de ifade edildi.
OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı!141 izlenme
İsyan etti: "İnternette 100 - 200 TL'ye satılıyor"21 izlenme
Emeklinin bir günü yokluk ve mücadele ile geçiyor37 izlenme
Türk-İş: "Gıda fiyatları rekor hızda arttı, yoksulluk sınırı 13 bin TL’yi geçti"67 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan'a SGK cevabı: “Al bunları düş yakamızdan, küfeyi taşıyamıyorsan bırak"37 izlenme
Doğu ve Güneydoğu’da önemli aşiretler, liderleri ile birlikte CHP’ye katılmaya başladı!91 izlenme
İş Bankası'nın Diyanet'e devredilmesi önerildi!2638 izlenme
Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın ilk sözleri ortaya çıktı: "Beni onlara teslim etmeyin"93 izlenme
Muharrem İnce'den 'Türkiye İttifakı' çıkışı: Böyle bir olay nasıl oluyor diye utanır...
Cep yakan fiyatlar nedeniyle kışlık alamayan vatandaş çareyi böyle buldu... Vatandaşı bu hale getirenler utansın!
2023 için vaat çok gerçekleşen yok! 37 hedefin 36'sı hayal oldu!
AKP'li eski vekil Yüksel Özden itiraf etti 'Pensilvanya'ya gidip el öptük !'