AKP, 22 yılda kamu varlıklarını birer birer sattı. Devlete ait fabrika, tesis, şirket veya arazileri alan yandaşlar ise hızla zenginleşti.
Megakent İstanbul’un en değerli bölgelerinden birinde olan Beykoz’da Boğaz kıyısındaki Tekel Paşabahçe Fabrikası ile arazi 2012’de özelleştirme adı altında satıldı. Araziyi 355 milyon TL teklif veren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imam hatipten arkadaşı Aziz Torun’un sahibi olduğu Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) aldı.
Torunlar GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada araziye dair değerleme raporunu paylaştı. 2012’de 355 milyon TL’ye alınan 70 bin metrekarelik arazinin güncel değerinin KDV dâhil toplam 5 milyar 251 milyon 680 bin TL olduğu belirtildi. Arazi üzerine yalı, rezidans ve 129 odalı otel inşa edileceği açıklandı. Otelin 2028 yılında hizmete gireceği de ifade edildi.

Torunlar GYO, 2019 yılında arazinin önündeki deniz alanına kazık çakmak için de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay almıştı. Şirket, İstanbul Boğazı’nda yer alan arazisinin önüne 170 adet çelik borudan oluşan kazık çakılacağını belirtmişti. Eski Tekel Fabrikası’na ait 2 bin 888 metrekare büyüklüğünde alana sahip iskele ve rıhtım alanı olduğu belirtilerek ilave kazıklar ile bin 46 metrekarelik alan artışı yapılacağı, bu şekilde iskele ve rıhtım alanının toplam 3 bin 935 metrekareye çıkarılacağı açıklanmıştı.
Öte yandan Aziz Torun’un Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadyumu’nun yerine yaptığı rezidans inşaatında 10 işçi hayatını kaybetmişti. Torun daha önce verdiği bir röportajda, Erdoğan'la ilişkisi hakkında “Tayyip Bey ile hukukumuz, dostluğumuz var. Aynı vapurla okula giderdik” ifadelerini kullanmıştı. Torun, AKP iktidarı döneminde zenginliğine zenginlik katan isimler arasında yer alıyor.
BirGün
Skandal ‘bilgi notu’ AKP’li trolün elinden çıkmış: Başörtülü fotoğrafıyla hedef göstermişti35 izlenme
Özgür Özel'den 'korkmuyoruz' çıkışı: "Bir santimetre eğilirsek birileri bu millete diz çöktürür"29 izlenme
İmamoğlu: İstanbul’da 2,5 milyon işsiz bulunuyor99 izlenme
Oğlu şehit olmuş, telefonda RTE’ye 'vatan sağolsun' değil 'hepsi sana feda olsun' diyor !2422 izlenme
AKP’nin reklamında hamaset var, çarşı-pazardaki zam yok: Kuyruklardan ve zamlardan memnunsanız vazgeçmeyin58 izlenme
31 ders incelendi: Milli Bayramlar ve Atatürk öğretilmiyor!121 izlenme
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: "Gitmelerini beklerken yeni bir Suriyeli göç dalgasıyla karşılaşabiliriz"26 izlenme
Melih Gökçek Ankara'yı parsel parsel nasıl sattığını canlı yayında anlattı54 izlenme
1.2 milyar liraya mal olan Tokat havalimanının çatısı uçtu
CHP önünde oturma eylemi başladı! ’’Ya öleceğim ya kurultayı göreceğim’’
Hayat pahalılığı onları da vurdu! Ruslar Antalya'yı terk ediyor
Mehmetçiği Katar'a göndermelerinin sebebi kara para mı ? İzleyin kararı siz verin !