Vatandaşlar hayat pahalılığının altında ezilirken AKP'den manavda geçen bir reklam filmi geldi. Film AKP'nin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Reklam filminde; genç bir çift, mahalledeki manava geliyor. Hiçbir üründe fiyat etiketi görülmüyor. Kadın müşteri, “Şundan 3 kilo alabilir miyim?” diye soruyor.
Manav kese kağıdına portakalları koyarken, ekonomi güllük gülistanlıkmış gibi AKP'nin seçim müziği çalıyor. Manavla sohbet eden erkek müşteri, “Yine mi AK Parti mi be abi” diye soruyor. Manavın onaylaması üzerine müşteri, “Vazgeçmiyorsunuz yani” karşılığını verince, manav, oynayan çocukları göstererek, “İnsan geleceğinden vazgeçer mi?” diyerek sözlerini sürdürüyor.

EN AZ 75 LİRA
Ülke şartlarında bir kişi kendi mahallesindeki manavdan 3 kilo portakal almak istese türüne göre en az 75 ile 104.85 lira arasındaki bir rakamı gözden çıkarmak zorunda. Tezgahta gözüken domates, patlıcan, limon, marul, salatalık, patates, soğan, sarımsak, portakal, mandalina, biber, elma ve muzdan birer kilo almak istese 402.65 lira ödemek zorunda.

İstanbul Şişli'de benzeri bir mahalle manavında fiyat incelemesi yaptık. AKP'nin reklamında yer alan ürünlerin güncel fiyatları şöyle: Domates 19, patlıcan 29.95, limon 19.95, marul 15, salatalık 33.95, patates 19.95, soğan 29.95, sarımsak 10, Finike portakal 34.95, Mersin portakal 25, mandalina 40, kapya biber 49.95, dolma biber 44.95, yeşil elma 40, kırmızı elma 3525, ithal muz 60, yerli muz 35 lira.

Halk, uzun zamandır manavdan ve pazardan kiloyla sebze ve meyve alamıyor. Ürünleri tek tek almaya başladıkları bu pahalılıktan ve ekonomik krizden de iktidarı sorumlu tutuyor.

AKP'nin manava filmine tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da şunları söyledi: “Adını hatırlayamadığım bir film izlemiştim. Adam sevdiği kadını öldürmekle kalmayıp fırında pişirip yiyordu. Mahkemede hakim ‘Neden yaptın?' diye sorunca ‘Çok seviyordum o nedenle' diyordu. AKP'nin reklam filmi aslında ülkemizde yaşanan tam da benzer durumların yaşanmasının altında yatan zihniyeti göstermesi açısından manidar. ‘Ne yaparsa yapsın sevdiğinden vazgeçme' anlayışı ve dayatması kadın cinayetlerinin ve toplumsal travmaların ana sebebidir. Buraya kadar düşmüşler demiyorum zaten buradaydılar.”
Sözcü
‘Demir Kubbe’ aşıldı: Lübnan’dan fırlatılan roket İsrail’e düştü!48 izlenme
Çölaşan'dan Akşener'e: "Siz neyin peşindesiniz, kime hizmet ediyorsunuz, amacınız nedir Meral Hanım!"36 izlenme
AKP'li meclis üyesinden çirkin sözler! "Buna laiklik diyeceğiz… Siz kimsiniz o. çocukları..."104 izlenme
Maden şirketi, koruma altındaki 600 yıllık Osmanlı hamamını yıktı!88 izlenme
Ukrayna Rus kentini bombardımana tuttu iddiası!224 izlenme
Kılıçdaroğlu kurultaydan kaçış planını mı uyguluyor? Dün "kurultaysız parti mi olur" demişti16 izlenme
F.Bahçe seyircisi 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atınca NTV Spor spikeri bakın ne dedi ?4301 izlenme
İBB'nin yetkilerinin Bakanlık tarafından 'gasp' edilmesinin perde arası67 izlenme
İnce’den Erdoğan’a: İsrail’e posta koyuyor gibi yapıp arka planda anlaşma!
Esenler'in "Banker Kasım"ı yine paraya para demeyecek! AKP'li belediyenin ihalesini AKP'li isim aldı
Zam haberini duyan vatandaşlar akaryakıt istasyonlarına koşunca, istasyonların önünde uzun kuyruklar oluştu
Aile hekimine skandal ölüm tehdidi! "Trabzon’u terk et. Çocuklarını yetim bırakmak istemem!"