Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün projesiyle yapılan 2 bin 700 metre pist uzunluğuna sahip, terminal sahası ise 16 bin metrekare genişlikte olan Tokat Yeni Havalimanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle 25 Mart 2022'de hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “muhteşem eser” diye nitelendirdiği havalimanının kamulaştırmalarla birlikte toplam 1 milyar 200 milyon liraya mal olduğunu açıkladı. Açılışından 7 ay sonra o ‘muhteşem eser'in çatısı sorun çıkardı. Havalimanı yapımı esnasında Tokat Havalimanı terminal çatısı iki kez rüzgardan dolayı uçtu.
GÜNEŞİN YÖNÜ HESAPLANMADI
Terminal binası yapılırken güneşin yönü doğru hesaplanamadığı için buzlanma yaşandığı da bildirildi. Ayrıca yoğun yağış olduğu günlerde havaalanı terminalinin su aldığı belirtildi. Havalimanının çatı ihalesini 25 milyon 943 bin TL'ye bir mühendislik firması kazandı. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, havalimanındaki tadilat için SÖZCÜ'ye şunları söyledi:
“Çatıda damlamalar olduğu ve bunun proje hatasından kaynaklandığı söylendi. İki defa ihale edilmiş bir yer. Şimdi 3. kez ihale ediliyor. Milyonlarca yoksulun olduğu ülkemizde kamu kaynaklarının bu şekilde kullanılması içimizi acıtıyor, üzülüyoruz. Cumhurbaşkanının bir kente gidişi planlanıyor, açılış tarihe buna göre konuyor. Erdoğan'ın programına yetişecek diye böyle fahiş hatalar yapılıyor.”
Sözcü
Okul müdürüne silahlı saldırıda bulunan Iraklı katilin 'konuşmak istemiştim' yalanı ortaya çıktı101 izlenme
MHP seçim bürosunda 'bastonlu' kavga34 izlenme
Bakan Tekin her şeye uyan yanıtı buldu: Karma eğitimden uzaklaştıran kararı da onunla açıkladı11 izlenme
Sinan Ateş'in eşi iddianameye isyan etti: "Buna gerçekten inanmamızı mı bekliyorsunuz?"36 izlenme
Mutfak tüpü artık cep yakıyor!47 izlenme
Corona virüsünde son durum! Wuhan’da insanlar sokakta, İtalya’da en ölümcül gün155 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz, Varlık Fonu görevinden alınan Aydın'ın diğer maaşlarını ortaya çıkardı!33 izlenme
Göçmen işçi sayısı 8 yılda 8.5 kat arttı!44 izlenme