İzmir depreminden en çok etkilenen Bayraklı’da binalara ilişkin “az hasarlı” tartışması başladı. Bayraklı Manavkuyu bölgesinde yaşayan Mihriye Gizem Ergün, depremde hasar alan binasındaki ve dairelerdeki derin çatlakları gösterdi. Ergün, bakanlığın sitesine girdiğinde önce binasına “kullanılabilir durumda” yazısının verildiğini gördü, kısa bir süre sonra sistemde binaya ilişkin durum “az hasarlı”ya dönüştü. Bir sonraki doğal afeti asla kaldırabileceğini düşünmüyorum binanın yıkımını talep ediyorum” dedi. Pelin Kıpçak da binalara ilişkin dışarıdan gözle bakarak tespit çalışmalarının yapıldığını kaydederek “Binamızın rapor sonucu ‘hasarsız’. Sinirden gülüyorum. Sitemizde 3 blok var. 2 bloka paralel olan diğer blokta giriş kısmında oturma var. O bloka da ‘az hasarlı’ tespiti yapılmış. Rapora itiraz ettik. Bakanlıktan tekrar gelecekler” dedi.
KOLON VE KİRİŞ ÖNEMLİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can özetle şöyle konuştu:
“Ekiplerimiz eğitimli. ‘Vatandaş duvarlarda çatlak var, az hasarlı verdiniz’ diyor. Duvar çatlağı istediği kadar derin çatlak olsun önemli değil ama yapısal hasar olan kolon, kiriş, bağlantı gibi bu tarz bir durum değil. Haliyle bu az hasarlıdır. O çatlağın yeri var, derinliği var. Oturulamayacak binalarda zaten hemen polis şeritlerini çekiyoruz.”
https://abcgazetesi.com/bakanlikcatlaklariolanbinalarahasarsizraporuvermekteisrarediyor366002
AKP’nin Türkiye kuyruk yüzyılı! Sivas’ta Et ve Süt Kurumu’nun önünde ucuz et için metrelerce kuyruk32 izlenme
Otokoç’a bir saldırı daha14 izlenme
Vatandaşı götürmeden, paraları götürmüşler!165 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tarihi miting: İzmir rekora hazırlanıyor54 izlenme
Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’ın eşi, Ogün Samast’ın tahliyesine isyan etti!36 izlenme
Prof. Dr. Celal Şengör’den seyirciye ağır sözler: "Ahırda kişneyen attan farkı yok"46 izlenme
Gökhan Günaydın'dan Osman Gökçek'e salvolar! "İBB'nin arabasını kullandığımı söyledin, onun direksiyonu ile beraber boğazına sokacağım"34 izlenme
Kılıçdaroğlu'na Man Adası davasında ikinci ceza!49 izlenme
Saray ödeneğinin iki katını harcadı!
Okuldan çıkan 13 yaşındaki kız çocuğu, eve gitmek üzere bindiği takside, taksicinin tacizine uğradı
İstanbul'a çok acı biber! İstanbul’da en çok sivri biber zamlandı!
ÖSYM kâr etmediğini söylüyor, veriler yalanlıyor: 5 yılda toplanılan para dudak uçuklattı!