TCDD, iki yılda 127 ‘önemli’ tren kazası meydana geldiğini açıkladı. Kurumun, 2019’da beklediği 703 milyon TL’lik zarar 1 milyar 87 milyon TL’yi buldu.
Son dönemlerde liyakatsiz atamalar ve tren kazalarıyla anılan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), 20182019 yıllarına dair bilgilere faaliyet raporunda yer verdi. Raporda, 2018 yılında 71; 2019 yılında ise 56 olmak üzere toplam 127 ‘önemli’ kaza meydana geldiği açıklandı.
Raporda, ‘önemsiz kazalara’ ilişkin bir bilgiye yer verilmedi. Şirket, 2019 yılı sonuna kadar zararın 703 milyon 284 bin TL olmasını öngördü. Ancak yılsonunda bu zarar da aşılarak 1 milyar 87 milyon TL’yi buldu.
Raporda dikkat çeken verilerden biri de şirkete açılan davalar oldu:
► 2019 yılında 25 milyon 991 bin TL değerinde toplam 328 dava açıldı. Şirketin açtığı dava sayısı ise 17 olarak açıklandı.
► Sosyal medya ve iletişim hattı üzerinden toplam 10 bin 464 şikâyette bulunuldu.
KAZALAR SON 20 YILDA ARTTI
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Hasan Bektaş, kazaların son 20 yılda arttığına dikkat çekti: “Kazaların çeşitli nedenleri var. Birincisi demiryollarındaki liyakatsiz atamalar. Kurumda layıkıyla çalışan, yıllarca bu kuruma emek verenlerde kuruma küstü. İktidar, demiryollarını kendi siyasi propaganda aracına çevirdi. Bitmeyen projeler seçim öncesi açılarak kazalara neden olundu. 2013 yılında çıkarılan yasayla kurum özelleştirilmeye başlandı. Personel sayısı ise hızla eksildi. Makinistlik adı altında birçok görev makiniste yüklendi. Önce dört ayrı unvanın yaptığı işi şimdi bir makinist üstleniyor ve çalışanlar böylelikle hata yapmaya zorlanıyor.”
İBB’DEN AYRILDI TCDD’YE ATANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla dün Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, TCDD’ye bağlı Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Şirketi A. Ş. (TÜRASAŞ) Yönetim Kurulu üyeliğine Aziz Aksoy atandı. Geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Düzce Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Aksoy, İBB’nin AKP yönetiminde olduğu yıllarda da Ulaşım A.Ş, İSBAK A.Ş. ile İstanbul Halk Ekmek A.Ş’de yöneticilik yaptı. Ayrıca Aksoy, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nda Uzman olarak görev yaptı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/tcdddeikiyilda127kaza1milyartllikzararh39198.html
Eski MHP'li başkan cinsel tacizden yargılanıyor: 'Bana bir şey olmaz!'51 izlenme
Para ve gıda yardımı vaadeden Akp Bismil teşkilatı sözünü tutmayınca, Suriyeliler Akp binasını bastı !592 izlenme
Ankara metrosunda saat düzenlemesi: Ramazan boyunca hizmet saatleri değişecek29 izlenme
Bir esnafın isyanı 'Kredi bulmak için banka banka geziyorum. Bana yediğinin hesabını ver. Pudra şekerinin kilosu 30 lira. Ben alamıyorum adam burnuna çekiyor!'70 izlenme
Mansur Yavaş’tan iş yeri sahiplerine müjde!55 izlenme
Bugün Atatürk’ün ‘En büyük eseri’ Cumhuriyet’in 99’uncu yaşı: YAŞASIN CUMHURİYET!55 izlenme
Sokak röportajında “Suriyeliler gidecek mi?” sorusuna vatandaşın yanıtı: “Bizim gitme ihtimalimiz daha yüksek görünüyor”30 izlenme
CHP'li milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde telefonu çekiçle kırmasına Meclis Başkanı Şentop'tan tepki: Kürsüdeki hasar tazmin edilecek39 izlenme
Yeni Şafak, Aydın Ünal'ın Atatürk'ü hedef alan yazısını kaldırdı
“6 aydır ev kirası ödeyemiyorum” diyen vatandaşa sırtlarını döndüler! Bakın imam ne için para istedi?
Patron ve sendikalar vergilere karşı birleşti!
5 ilde Haller basılmıştı! İşte Hal baskınlarından çıkan sonuç