HSK yaz kararnamesi bugün açıklandı. Kararnamede dikkat çeken bir dizi ‘atama’ kararı bulunuyor. Adli yargı kararnamesi ile görev yeri değiştirilen isimlerden biri de Kasım 2024’te Beykoz Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atanan Turgut Çakır oldu. Çakır'ın yeni görev yeri İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı oldu. Konuya yakın 3 ayrı kaynak, anılan atama için 'tenzili rütbe' yorumunda bulundu.
‘USULÜNE UYGUN YAPALSIN’ DEDİ İMZALAMADI
Başsavcıvekili Turgut Çakır’ın adı, geçen Şubat ayında yapılan Beykoz Belediyesine yönelik operasyon sürecinde gündeme gelmişti. Başsavcı Vekili Çakır, soruşturmaya ilişkin arama ve el koyma işleminde usulü bir dizi eksikliğe işaret ederek gerekli talimatı vermedi.
BAŞSAVCI DUMAN DEVREYE GİRDİ
Beykoz Adliyesinde krize neden olan durum sonrası, devreye doğrudan Başsavcı Barış Duman’ın girdiği bilgisi gündeme gelmişti. Beykoz Belediyesi’ne yönelik operasyonda, aralarında Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.
Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler tutuklandı.
TCDD'nin Ankara'daki taşınmazı satılacak137 izlenme
İBB’de ‘Atatürk’ dönemi!174 izlenme
Kaymakamlığın yardım tırına AKP pankartı astılar! Her şey Reis'in gözüne girebilmek için35 izlenme
#İzmir’de 811 bin kaçak ‘İmar Barışı’yla yasal hale geldi!45 izlenme
O partinin genel başkanına 'Sedat Peker' soruşturması!41 izlenme
FETÖ itirafçısı Serdar Atasoy: 'Terfilerde AKP etkisi var'98 izlenme
Gaziantep’te uzun namlulu silahlarla sokağa çıkıp poz kesen kişilere ters kelepçeli gözaltı36 izlenme
İsrail Gazze’ye yakıt girişine izin vermeyecek!27 izlenme
Egemen Bağış, AKP'nin FETÖ ile iç içe olduğunu itiraf ediyor !
Sedat Bozkurt'tan dikkat çeken Sinan Ateş yorumu: "Cinayetin MHP’de yarattığı travmanın kalıcı hasarları oldu"
TELE 1'e kayyum atanmasına Merdan Yanardağ'dan ilk tepki: "Asıl amaçları ortaya çıktı. Hedefleri Tele1'i ve beni susturmak!"
Yenidoğan skandalı komisyonu toplandı! 300 kişinin telefonu dinlenmiş: 'Çomak soktular kovanımıza'